page top

Otis Taylor - My World Is Gone

12/2/2013

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Otis Taylor - My World Is Gone
Label: Telarc
Είδος:
Blues

Αριθμός CD: 1

 

 
 

Με τον Otis Taylor έχουμε ασχοληθεί ξανά και στο παρελθόν με ένα ωραίο review από τον πρότελευταί του δίσκο (κάντε κλικ παρακάτω στα σχετικά θέματα για να το δείτε). Λίγο αργότερα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και ζωντανά στην Αθήνα στη σκηνή του Half Note που είχε έρθει τον περασμένο Νοέμβριο. Σήμερα θα δούμε τον πληθωρικό αυτόν καλλιτέχνη των blues να μας τραγουδά και να ξετυλίγει την ιστορική εξέλιξη των αγώνων για επιβίωση των ιθαγενών της Αμερικής και όχι μόνο. Στο παρελθόν ο Taylor έχει ασχοληθεί με ιδιαίτερα θέματα όπως αυτό της σκλαβιάς, έτσι και τώρα έρχεται να μας παρουσιάσει το 13ο άλμπουμ του με τίτλο «My World Is Gone» που κυκλοφόρησε στις 12 του Φλεβάρη. Στην καινούρια αυτή δουλειά του συμμετέχει τόσο μουσικά όσο και… φιλοσοφικά ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Mato Nanji των Indigenous.

Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου είναι ένα όμορφο χαμηλού ύφους blues ballad που μας εισάγει στην «ιστορία». Το  «Lost my Horse» μας μεταφέρει την εικόνα στο μυαλό μας σε ένα πιο γρήγορο τέμπο. Το ιστορικής σημασίας «Sand Creek Massacre Mourning» μας μιλάει για μια μάχη του συνταγματάρχη John Chivington που κυνήγησε και θανάτωσε 200 άτομα από τις φυλές των Cheyenne και των Arapaho. Επίσης στο συγκεκριμένο κομμάτι ο συνδυασμός των επίμονων riff με το banjo του Taylor και η συνάμα γεμάτη από θλίψη κορνέτα του Ron Miles δίνει μια συναισθηματική κορύφωση. Ο Taylor έχει οριστεί και ως ο «trance blues» καλλιτέχνης ο οποίος καταφέρνει συνδυάζει ενσωματώνοντας κοινωνικά θέματα στους στίχους του σε συνδυασμό με ένα υπνωτικό ρυθμό. Το τραγούδι «Coming With Crosses» με τα δυνατά παιξίματα και το όμορφο βιολί από την Anne Harris δίνουν έμφαση στους ψυχρούς θα λέγαμε στίχους που αναφέρονται σε μια ρατσιστική και ενδογενή τρομοκρατία και με στίχους όπως το «They murdered my mama, But nobody knows, Oh, they’re coming with crosses» μας δίνουν την ιστορική αλήθεια σε σχέση με τους Ku Klux Klan*.

*Η ίδρυση της πρώτης Κου Κλουξ Κλαν χρονολογείται στις 24 Δεκεμβρίου 1865 στο Tennessee, αμέσως μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Ιδρύθηκε από έξι βετεράνους των Ομόσπονδων Πολιτειών και η δράση της διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1870. Η ονομασία «Κου Κλουξ Κλαν» προήλθε από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή).

Track list
1. My World Is Gone
2. Lost My Horse
3. Huckleberry Blues
4. Sand Creek Massacre Mourning
5. The Wind Comes In
6. Blue Rain In Africa        
7. Never Been To The Reservation
8. Girl Friend's House         
9. Jae Jae Waltz
10. Gangster And Iztatoz Chauffer
11. Coming With Crosses
12. Green Apples
13. Sit Across Your Table

Μουσικοί:
Otis Taylor : Banjo, ηλεκτρικό Banjo, Ηλεκτρικό μαντολίνο, Κιθάρα, φωνητικά
Todd Edmunds : Μπάσο, Τούμπα
Anne Harris : Βιολί
Brian Juan : Όργανιο
Ron Miles : Κορνέτα
Mato Nanji : Κιθάρα, φωνητικά
Larry Thompson : Ντραμς

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus