page top

Robben Ford - Bringing It Back Home

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος 19/2/2013

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Robben Ford - Bringing It Back Home
Label: Mri Associated
Είδος:
Blues

Αριθμός CD: 1

 

 
 

Μέσα στο δίσκο θα συναντήσουμε  επιρροές και τραγούδια από τον Charlie Patton  και τον Allen Toussaint  μέχρι και τον Big Joe Williams και τον Bob Dylan να διασκευάζονται με φειδώ και δεξιοτεχνία. Συνοδευόμενος βέβαια και από μια ελίτ μουσικών του ιδιώματος όπως ο οργανίστας  Larry Goldings και ο ντράμερ Harvey Mason, ο Robin Ford για άλλη μια φορά πετυχαίνει τον στόχο με περίσσιο σεβασμό και λιτότητα, προσφέροντας μας στιγμές Vintage σε ένα πιο Lounge επίπεδο παραγωγής και παιξίματος. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το album ως Bluesy Jazz με αρκετές στιγμές jamming.

Ήδη από την εισαγωγή και το «Everything I Do Gonna Be Funky» γίνεται αισθητή αυτή η οπτική και αρέσει, με φωνητικά όχι άριστα , αλλά και που δεν μας χαλάνε κιόλας από τον ίδιο. Μια πιο night ballad στιγμή είναι τo «Oh Virginia!» που φαίνεται να το νιώθει τόσο ερμηνευτικά στα φωνητικά όσο και στο σολάρισμα . Επίσης υπάρχει και ένα αέρινο instrumental track διάρκειας επτά λεπτών το «Οn That Morning» που κυλλά σαν νεράκι στα αυτιά και αποτελεί το προοίμιο του  «Travelers Waltz» άλλης μια μπαλάντας που είναι όμως πιο acoustic/electric και πιο Mysterious!

H συνέχεια αρκετά ευχάριστη και funky με τα «You Go Your Way And I'll Go Mine» (όπου ο συνδυασμός της τρομπέτας με τα keybords είναι άψογη) και το «Trick Bag», που είναι σκέτη απόλαυση ειδικά στα κιθαριστικά μέρη και εν τέλει ο δίσκος κλείνει με ένα καθαρόαιμο slow blues το «Fools Paradise».

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus