page top

Mareas - Swimming Birds

Επιμέλεια : Σαβίνα Ακουμιανάκη Ψυχολόγος MSc

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Mareas - Swimming Birds
Label:
EMSE, Fotia Records
Είδος:
Folk, Rock
Αριθμός CD: 1

 

 

Οι Mareas είναι μια περίεργη μπάντα ή καλύτερα είναι η περίεργη ιστορία μιας μπάντας, μιας παλίρροιας που ήρθε να συμπαρασύρει ότι βρίσκεται στην ακτή, όπως άλλωστε μας προιδεάζει και το όνομα του που σημαίνει παλίρροια. Η συνθέτης και frontwoman των Mareas, Susanne Wieser, ήρθε από την Αυστρία για να μας θυμίσει μια πτυχή της Ελλάδας που όλο και περισσότερο ξεχνάμε.

Την εποχή που άλλοι Έλληνες στην ηλικία της ονειρεύονται μιαν «Αυστρία», μιαν άλλη πατρίδα, αυτή ήρθε εδώ, χωρίς να έχει κάτι σταθερό, παρά μονάχα αυτό το έδαφος. Ένα έδαφος όμως που «δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό». Μαζί της έφερε μια βαλίτσα με πολύτιμα εργαλεία. Αυτά δεν είναι άλλα από τις επιρροές της σε latin, βαλκανικές και jazz μουσικές, ποτισμένες πότε με ιρλανδέζικη και πότε με post rock διάθεση. Αρκετά για να μας ταξιδέψουν με διάθεση μιας καλοκαιρινής ρομαντικής μελαγχολίας, εκεί όπου τα σύνορα καταργούνται.

Η Susanne Wieser ερχόμενη εδώ, «έσπασε τα σύνορα, αρνήθηκε ό,τι θωρούν τα μάτια της». Και επειδή όπως υποψιαζόμαστε από τους στίχους της, έχουν δει πολλά αυτά τα μάτια, είναι σαν να μας κλείνει το μάτι και να μας λέει «Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!». Όταν αυτή η φωνή, αυτοί οι στίχοι συνάντησαν ένα σύνολο καταπληκτικών μουσικών όπως ο Δημήτρης Στασινός (κιθάρα, μπάσο, φωνητικά), ο Βαγγέλης Φάμπας (κιθάρα), ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (τσέλο), ο Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεον, bandoneon), ο Μηχάλης Καταχανάς (βιόλα) και ο Γιάννης Παπαγιαννούλης (cajon, κρουστά), πήρε τη μορφή που ακούμε στο δίσκο.

Αυτά τα «πουλιά» ταξιδεύουν για να μας δείξουν την ομορφιά της φύσης. Κολυμπούν βαθιά, σε στιγμές που συνωμοτικά είπαμε ότι αξίζουν, είτε αν αυτό ήταν μια βραδινή βουτιά σε μία Ελληνική παραλία, είτε ένα πικ νικ που κατέληξε σε ένα χορό κάτω από την πρόσκαιρη βροχή σε μια Ιρλανδέζικη πλαγιά. Αυτό που μας μένει είναι η αίσθηση μίας όμορφης παρέας σε διαφορετικά όμορφα μέρη απο ανθρώπους που νιώθουμε ότι έχουμε κοινά παραπάνω απ’αυτά που νομίζαμε, όπου και να βρίσκονται.

Ίσως κάποια στιγμή έχουμε νιώσει ακριβώς το ίδιο μ’αυτούς και ακούγοντας το «Swimming Birds» έχουμε άλλο ένα κοινό. Ή ακόμα και μία αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι σε στιγμές σαν αυτές. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Φωτιά Records σε συνεργασία με την Massive Productions και διανομή της Ε.Μ.Σ.Ε και περιλαμβάνει εννέα αγγλικά τραγούδια και δύο ισπανικά.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, οι MAREAS  θα παρουσιάσουν το άλμπουμ τους «Swimming Birds» στο Loukoumi Bar στην πλατεία Αβησσυνίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.jazzbluesrock.gr/event.aspΆcatid=908

Tracklist

01 OUZO KIDS
02 WILL YOU YOURSELF AWAY
03 ME CUENTAN
04 APPLE PIES
05 NO BECAUSE
06 ARGENTINA’S DAUGHTERS
07 CASTING SHOW
08 YOU AND I KNOW
09 UNA TERORISTA
10 THE GREAT THINGS
11 SWIMMING BIRDS

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus