page top

Μαρία Λατσίνου & Mokita - Λάρυμνα

Δημοσιεύτηκε 4/5/2020 17:53

Μαρία Λατσίνου & Mokita

Λάρυμνα 

CD&digital 

Στο τέλος της ημέρας                                                  

Κάτω από τον ίδιο ουρανό

Κάτω από τα ίδια αστέρια

Κοιμόμαστε όλοι

Μαρία Λατσίνου & Mokita Λάρυμνα

κυκλοφορεί σε CDκαι ψηφιακή μορφή (download και streaming) την Παρασκευή27 Απριλίου 2018.

Τα τραγούδια του άλμπουμ Λάρυμνα ηχογραφήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε μια αγροικία στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Με την πολύτιμη βοήθεια του Μανώλη Αγγελάκη το σχήμα έστησε στούντιο και μέσα από τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε ηχογράφησε σε διάστημα 6 ημερών όλα τα τραγούδια του άλμπουμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχήμα εγκαταστάθηκε στη Λάρυμνα έχοντας ολοκληρωμένα και προβαρισμένα πέντε μόνο από τα τραγούδια του άλμπουμ. Τα υπόλοιπα πέντε γεννήθηκαν επί τόπου κατά την διαδικασία των ηχογραφήσεων.

4 από τα τραγούδια του άλμπουμ είναι σε μουσική και στίχους του Χρήστου Αλεξόπουλου, ενώ τα υπόλοιπα είναι συλλογικές συνθέσεις των Mokita και της Λατσίνου (σε διάφορους συνδυασμούς μελών) πάνω σε αρχικές ιδέες του Αλεξόπουλου.

Το εναρκτήριο τραγούδι  «Αυτό» είναι μελοποίηση του ποιήματος «Δημοτικό»  από την ποιητική συλλογή της Ευγενίας  Λουπάκη Το σπίτι από μακριά (Μελάνι, 2017).  Οι στίχοι του ρεφραίν στο «Κούρος» είναι αυτούσιο απόσπασμα από το βιβλίο Όταν έφυγαν τ’αγάλματα της Αγγελικής Δαρλάση (Μεταίχμιο, 2015).

Της κυκλοφορίας του άλμπουμ προηγήθηκε η κυκλοφορία του digital single «Σφίγγει ο κλοιός» που λειτούργησε ως προπομπός. Σε ανάλογο κλίμα με το single και το tour de force του άλμπουμ, το 9λεπτο «Παγίδα», ενώ καθώς εξελίσσεται η ακρόαση το κλίμα σταδιακά μεταλλάσσεται από το σκοτεινό στο στοχαστικό με χαρακτηριστικότερα ίσως τραγούδια αυτής της διάθεσης τα «Όλα αυτά που δεν θα γίνουν ποτέ» και «Στο τέλος της ημέρας».  H Λάρυμνα κλείνει με το ομότιτλο οργανικό track που είναι ένας αυτοσχεδιασμός του σχήματος σε Λόκριο τρόπο.

Η Μαρία Λατσίνου στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος» (Puzzlemusik, 2015) και «Μια Ανάσα Μετά: Live @ ΙΛΙΟΝ plus» (Puzzlemusik, 2017) από τα οποία ξεχώρισε ραδιοφωνικά κυρίως το τραγούδι «Χαμένη γενιά». Τα άλμπουμ απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές για τις ερμηνευτικές ικανότητες της Μαρίας, για το νέο ήχο που πρότειναν, για τις συνθέσεις του Χρήστου Αλεξόπουλου και για τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και την εκτελεστική δεινότητα που πρόσφερε όλη η ομάδα των μουσικών που συμμετείχαν σε αυτά. Η σύνθεση του σταθερού σχήματος που  υποστήριξε την Μαρία Λατσίνου από το 2015 σταθεροποιήθηκε από το προηγούμενο ήδη άλμπουμ κι έτσι στο Λάρυμνα αποκτά πλέον όνομα.

Mokita: Λέξη της φυλής Kivila (Παπούα - Νέα Γουινέα) που σημαίνει "Η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν αλλά έχουν συμφωνήσει να μη μιλούν για αυτή"

Τους Mokita αποτελούν οι:  Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο - πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν, δεύτερα φωνητικά), Γιώργος Λιάπης (ηλ. μπάσο),  Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

Το Σάββατο 28/4 (μία μέρα μετά από τη κυκλοφορία του άλμπουμ) οι Μαρία Λατσίνου & Mokita παρουσιάζουν live ορισμένα από τα τραγούδια του Λάρυμνα στην ραδιοφωνική εκπομπή ΕΡΤ Sessions του B’ Προγράμματος της ΕΡΤ που επιμελείται και παρουσιάζει ο Πάνος Χρυσοστόμου. Η ώρα μετάδοσης της εκπομπής είναι στις 17.00 και το set list του live αυτού περιλαμβάνει τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου  και από τα 3  άλμπουμ της Μαρίας Λατσίνου κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία του σχήματος από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η ολοκληρωμένη live παρουσίαση του άλμπουμ Λάρυμνα θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Το cd κυκλοφορεί σε εξώφυλλο και ένθετο με πρωτότυπα σχέδια της Ελένης Κεσαπίδου και διατίθεται σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία. Η ψηφιακή κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμη για download και streaming σε GooglePlay, iTunes, Spotify, Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Ενορχήστρωση: Συμμετοχή και συνεργασία των μουσικών

Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος

Ηχοληψία: Μανώλης Αγγελάκης

Μίξεις: Μανώλης Αγγελάκης με τη συνδρομή του Γιώργου Λιάπη

Mastering: ΓιώργοςΠρινιωτάκης (Artracks Studios)

Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Artwork: Ελένη Κεσαπίδου Στο τέλος της ημέρας   YouTubelink: https://youtu.be/F8P24CAKKwk

Αυτό Soundcloudlink: https://soundcloud.com/puzzlemusik/maria-latsinou-mokita-afto

Μαρία Λατσίνου& Mokita Facebook Link:εδώ

Puzzlemusik: Επικοινωνίακαι Links

Site: www.puzzlemusik.com                                           E-mail: puzzlemusik@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.labelTwitter: www.twitter.com/puzzlemusik

Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus