page top

Συγκατοίκηση - ARTefacts Ensemble

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 4/5/2020 18:52

Πληροφορίες προϊόντος

Τίτλος Συγκατοίκηση - ARTefacts Ensemble,Κωνσταντίνος Βήτα, Θεοδώρα Μπάκα, Κορνήλιος Σελαμσής
Label: Puzzlemusik
Είδος: 
Αριθμός CD: 1
Κυκλοφορία : 28/9/2016
ASIN: 

Το άλμπουμ Συγκατοίκηση είναι η αποθέωση της ηλεκτρονικής μουσικής του Κωνσταντίνου Βήτα και της παρέας του μεταφρασμένη σε νόρμες φυσικών οργάνων με τρόπο που μόνο οι Artefact Ensemble θα μπορούσαν να πετύχουν. Στις απαρχές της δεκαετίας του 90 άλλαξε δραματικά ο μέχρι τότε γνωστός κόσμος της μουσικής (στην Ελλάδα) με τους Στέρεο Νόβα να λανσάρουν για πρώτη φορά τον ηλεκτρονικό ήχο τους δημιουργώντας γενιές νέων τότε ανθρώπων που δίψαγαν για διεξόδους από τον μέχρι τότε «κλασικισμό» της ροκ και του μέταλ αλλά και γενικότερα του πειραματικού χώρου (δεν μιλάμε φυσικά για του ανθρώπους της ντίσκο που ήδη ως μουσικό ιδίωμα έπνεε τα λοίσθια αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχουν να κάνουν με το χαρακτηριστικό είδος μουσικόφιλων που μιλάμε).

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου το ARTéfacts Ensemble αντικαθιστά τους υπολογιστές του Κωνσταντίνου Βήτα με τον φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων, απελευθερώνοντας τις ηλεκτρονικές μουσικές που αγαπήσαμε και έχει απόλυτο δίκιο. Ο Κωνσταντίνος Βήτα, το ARTéfacts Ensemble, 20 μουσικοί, η Θεοδώρα Μπάκα και ο Κορνήλιος Σελαμσής που ανέλαβε την ενορχήστρωση  «συγκατοίκησαν» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό θέαμα.


Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Κ. Βήτα

Το 2003, ο Κ. Βήτα κυκλοφόρησε τις δικές του «Transformations» μεταμορφώνοντας αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι λέγοντας για το έργο αυτό «Δεν με ενδιέφερε να κάνω επανεκτελέσεις όσο να ξύσω επιφάνειες, να δημιουργήσω μουσικούς τοίχους και μανιέρες, να απομονώσω το πρώτο υλικό και να το τοποθετήσω σε άγνωστο περιβάλλον…».

ARTéfacts ensemble

Το σύνολο ARTéfacts ensemble από το 2007 κάνει αισθητή την παρουσία του με αξιόλογες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, πολυχώρους, θέατρα και ωδεία. Αποτελείται από κορυφαίους σολίστ της νεότερης γενιάς των «τριάντα-κάτι» ετών.

Κορνήλιος Σελαμσής

Ο Κορνήλιος Σελαμσής είναι ένας συνθέτης που ισορροπεί ανάμεσα στη σύγχρονη κλασσική μουσική και τη μουσική για το θέατρο, τις δύο κύριες δραστηριότητές του οι οποίες συναντώνται στην εμμονή ενός ανθρώπου για τις πολλαπλές φύσεις της γλώσσας και κυρίως της λειτουργίας της ως ηχητικού γεγονότος.

Θεοδώρα Μπάκα

Η Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος, απόφοιτος των Τμημάτων Όπερας και Μουσικής δωματίου της Ανώτατης Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου του Αννοβέρου (Γερμανία). Έχει συνεργαστεί με ΕΛΣ, ΜΜΘ, Θέατρο στον Βην (Βιέννη), καθώς και τα λυρικά θέατρα Περμ (Ρωσία), Λισαβόνας, Φερράρας κ.ά. Έχει συμπράξει με ΚΟΑ, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Complesso Barocco, Latinitas Nostra, Ex Silentio.


Αυτά είναι μερικά στοιχεία που ενδυναμώνουν τον ψυχισμού του αναζητητή μουσικόφιλου να εμβαθύνει στην Συγκατοίκηση αναμοχλεύοντας μια εσωτερική ντιρεκτίβα σε αναστοχασμό ενός παρελθόντος με ανάδρομη ισχύ.


Η Συγκατοίκηση αποτελεί ηχογράφηση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Ηχοληψία: Νίκος Καραπιπέρης, Editing – Μίξη: Guido De Flaviis Mastering: Sweetspot – Γιάννης Χριστοδουλάτος 

Εκτός από το τραγούδι  «Το Δωμάτιο» που ηχογραφήθηκε στα Sierra Studios. Ηχοληψία: Αλέξανδρος Χρυσίδης Editing – Μίξη: Guido De Flaviis Mastering: Sweetspot – Γιάννης Χριστοδουλάτος

Artwork: Beetroot

Tracklist:
1.Ατελείωτα Χρυσάνθεμα
2.
Το κοράκι  
3. Το Δωμάτιο  
4. Κύκλωπας  
5. Θήτα  
6. Το άστρο 
7. Ασύρματος Κόσμος  
8. Νέα Ζωή

Το παραπάνω tracklist αφορά στην έκδοση βινυλίου. Το cd καθώς και η ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνουν 4 επιπλέον κομμάτια: Πάρκο, Ταξίδι στη Γη, Η νύχτα, Ποπ Κατσαρίδα.


You Tube links:

Nύχτα | K BHTA & ARTéfacts ensemble στη Στέγη

https://youtu.be/gHst38U2-ko

Soundcloud link : Νέα Ζωή   soundcloud.com/puzzlemusik/nea-zoi

Η  Συγκατοίκηση  είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση www.sgt.gr  που εκδίδεται και διανέμεται από την Puzzlemusik www.puzzlemusik.com  E-mail: puzzlemusik@gmail.com

K.Βήτα: www.kbhta.gr

Κορνήλιος Σελαμσής: https://soundcloud.com/kornilios-selamsis

ARTéfacts ensemble: www.facebook.com/artefactsensemble.gr

Θεοδώρα Μπάκα:  https://www.facebook.com/theodora.baka.9

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus