page top

Συναυλία με έργα για 2 πιάνα στον ΝΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε 2/3/2022 19:26

 

Συναυλία με έργα για 2 πιάνα
Κατερίνα Μπαρτζόκα - Σταύρος Διαμαντόπουλος

 Με τρία εμβληματικά έργα για δύο πιάνα της κλασικής - ρομαντικής περιόδου και της περιόδου της λεγόμενης "ρωσικής πρωτοπορίας", οι δύο πιανίστες μάς υπόσχονται μια "μεστή" μουσική ακρόαση την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα.

Πρόγραμμα:

W. A. Mozart: Sonata in D major K. 448 (375a)

C. Saint-Saëns: Variations on a theme by Beethoven op. 35

D. Shostakovich: Concertino op. 47

Η Κατερίνα Μπαρτζόκα γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 7 ετών. Φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο αρχικά στην τάξη της Β. Κανάκη και στη συνέχεια στην τάξη της Ε. Κανάκη από όπου και αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τον Ι. Ταρασάνσκι του Εθνικού Ωδείου καθώς και σεμινάρια με τους Μ.Tirimo, N.Petrov, Duo Ganev, B.Ringeissen, Λ. Μπογιατζίεβα, Χ. Παπαγεωργίου κ.τ.λ.

Το 2006 διακρίθηκε στο διαγωνισμό "Seiler" στο Ρέθυμνο με το βραβείο καλλιτεχνικής ερμηνείας στην κατηγορία για δύο πιάνα. Έχει λάβει μέρος  σε συναυλίες μουσικής δωματίου,σε συναυλίες για δύο πιάνα και σόλο πιάνο,έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την Φιλαρμονική Λαυρίου και έχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Goethe Institut, στο Athenaeum, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας  στο Φεστιβάλ Σύμης κ.ά.

Από το 2017 είναι μέλος της  ομάδας musiCandies η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή και παρουσίαση μουσικοθεατρικών παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες.

Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Αντίστιξης με καθηγητή τον Ν.Ταίηλορ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής (προσέγγισης Orff). Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει πιάνο στο δημοτικό ωδείο Αγ. Παρασκευής και στο ωδείο Έρευνα και μουσικοκινητική αγωγή στο νηπιαγωγείο της Ιταλικής Σχολής Αθηνών.

Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών από τις τάξεις των Αλίκη Βατικιώτη και ʼρη Γαρουφαλή καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από τη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας (Postgraduate Diploma Piano Performance και Master of Music) από την τάξη του Aaron Shorr , διευθυντή της σχολής πιάνου, με υποτροφία από την Ακαδημία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με καθηγητές όπως Christopher Elton, Martin Roscoe, Yonty Solomon, Douglas Finch, Mickail Kazakcevich, Andrew Zolinsky, Jean-Phillipe Collard, Steven Osborne κ.ά. Παράλληλα βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό πιάνου 2005, με πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο.

Έχει  εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ όπως Summer Glasgow Festival, Plug Festival, Axia International Festival κ.ά. Συνεργάστηκε με ερμηνευτές όπως Μαριάννα Ριγάκη , Δώρα Σταμουλάκη, Κατερίνα Οικονόμου, Barbara Miskevits, Jessica Cottis, Stewart Webster,Julliete Philogene και άλλους. Παράλληλα έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις και ασχολείται με τη μουσική διδασκαλία σε διάφορες παραγωγές, όπως για παράδειγμα στο παιδικό θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Έχει διδάξει στο εξωτερικό σε ιδρύματα όπως Gardbank School-Glasgow, Herts Music Center, First Musical Academy. Από το 2018 διδάσκει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος σύνθεσης για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Μαρτίου 2022
ΩΡΑ 20:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | 210 3634000

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €
Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices

* Διαβάστε παρακάτω τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid 19:

• Oι θεατές άνω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

• Οι θεατές κάτω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό Rapid test ανίχνευσης αντιγόνου των τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ μοριακού ελέγχου PCR των τελευταίων 72 ωρών ή, εναλλακτικά, έγκυρη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self test) των τελευταίων 24 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus