page top

Simon Bloom - Hazy Moon

Επιμέλεια : Αλέξανδρος Γερασίμου RESTLESS WIND

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Μια δισκογραφική εργασία η οποία πραγματικά σε χαροποιεί και ας μην ακούς στίχους και λόγια στη γλώσσα σου αλλά στα αγγλικά είναι το «Hazy Moon» του Simon Bloom δηλαδή του κατά κόσμον Συμεών Νικολαίδη ενός σπουδαίου και “αθόρυβου” εργάτη της μουσικής. Εδώ παρουσιάζει τη τρίτη κατά σειρά ολοκληρωμένη δισκογραφική του εργασία (προηγήθηκαν το πρώτο του άλµπουµ, µε τίτλο “Real Shadows” που κυκλοφόρησε το 2006 από την Olon Music και το “Hollow Butterfly” προ τριετίας από την Archangel Music) που κυκλοφορεί από τη Restless Wind, το εξαιρετικό label που έστησε ο ίδιος κάπου στις αρχές του 2011 και φέρει μια σπουδαία ταυτότητα και που αποτελεί μια όαση στις ολοένα και παραπαίουσες –η σωστή λέξη είναι εξαφανισμένες- εγχώριες δισκογραφικές εταιρείες. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει ακόμα η αίσθηση του …απτού format και όχι του καινούργιου που έρχεται δηλαδή του digital.

Εδώ η μουσική προεξέχει και παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο σημαντικό που από ένα σημείο και μετά δεν σε νοιάζει αν ο στίχος γράφτηκε στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα κουβανέζικα  ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια όπως προαναφέραμε γράφτηκε στα αγγλικά αλλά τα μουσικά θέματα που αναπτύσσει ο Simon Bloom παίζονται τόσο καλά οπότε μοιραία στέκεσαι στο συνολικό αποτέλεσμα που πραγματεύεται και κάνει παιχνίδι με τα φεγγάρια, τα υπνωτικά μπλουζ αλλά και συνολικά  τις εμπειρίες και τις επιρροές που κουβαλάει εδώ ο καλλιτέχνης μέσα στο κεφάλι του, μέσα στη ψυχή του. Αλλωστε είναι μεγαλωμένος σε ένα βαθύ και έντονο καλλιτεχνικό περιβάλλον από το οποίο πήρε και στη συνέχεια έδωσε πολλά όντας γιος του σημαντικού σκηνοθέτη Νίκου Νικολαίδη όπου έχουν συνεργαστεί και σε διάφορα πρότζεκτ μαζί (ο Simon έγραψε μεταξύ άλλων τη µουσική της τελευταίας ταινίας του σκηνοθέτη, “The Zero Years”).

Ένα αποτέλεσμα που βγαίνει από το “Shakti  το ιδιόκτητο στούντιο του Simon Bloom και που το δούλεψε παρέα με πολύ καλούς μουσικούς που προσφέρουν με το παίξιμο τους μια τζαζ ατμόσφαιρα στο ούτως ή άλλως δυνατό άρωμα ήχων που αναβλύζει η συγκεκριμένη εργασία. Αναζητήστε το και …ξεχαστείτε στο μουσικό κόσμο που δημιουργεί ο Συμεών Νικολαίδης ήτοι σε εννέα θαυμάσιες συνθέσεις που περιστρέφονται γύρω από ένα θολό και ομιχλώδες φεγγάρι που αποτελεί και την αφορμή για τη θεματολογία του άλμπουμ.

ΥΓ : Πρέπει να τονιστεί η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει εδώ πέραν φυσικά της μουσικής που με το αποτέλεσμα που αποκαλύπτεται σε αυτήν την έκδοση υποστηρίζει έτσι τη μουσική του δίσκου στο έπακρο. Αναφερόμαστε φυσικά στην καλαίσθητη συσκευασία με το πολύ ωραίο εικαστικό εξώφυλλο (του Αντώνη Γλύκου), τις θαυμάσιες φωτογραφίες (της Aela Labbe) αλλά και το ένθετο βιβλιαράκι που συνοδεύει την έκδοση. Ακόμα μια προσεγμένη κυκλοφορία της Restless Wind η οποία αν και δεν έχει κλείσει ακόμη 2 χρόνια ζωής εντούτοις λειτουργεί με ένα τρόπο που θα λέγαμε ότι ξεφεύγει από το ζοφερό κλίμα που υπάρχει στο εγχώριο μουσικό περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη δουλειά μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (www.restlesswind.com).

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus