page top

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Δημοσιεύτηκε 29/8/2016 07:27

Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», στην 60η διοργάνωση της μεγαλύτερης γιορτής των λουλουδιών στην Ελλάδα, στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ένα ιστορικό θεσμό, αφιερωμένο στην αγάπη μας για το πράσινο και τα λουλούδια, ο οποίος κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φιλανθών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου της ανθοκομίας, που δίνουν και εφέτος το παρόν, δυναμικά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

Η βελτίωση και η προστασία του πράσινου και του περιβάλλοντος είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας, πέρα από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που μας δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Αν βγάλουμε και το πράσινο από τη ζωή μας και αν ξεχάσουμε την ομορφιά των λουλουδιών, φοβάμαι ότι θα εκλείψει παντελώς και η ελπίδα!

Το Άλσος της Κηφισιάς που δημιουργήθηκε πριν από το 1900, ολάνθιστο και καταπράσινο, μας περιμένει να το απολαύσουμε. Οι ανθοπαραγωγοί προσφέρονται να σας ξεναγήσουν και να σας γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας, να σας προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και να σας συμβουλεύσουν για τη συντήρησή τους.

Μέχρι την Κυριακή 11 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς η πόλη μας διοργανώνει η ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης αξίζει ολοι να συμμετέχουμε. Θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους εργαζόμενους του Δήμου μας και βέβαια τους χορηγούς και τους ανθοπαραγωγούς, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τη διοργάνωση και την επιτυχία της Έκθεσης και ασφαλώς σε όλους εσάς, τους φίλους της Κηφισιάς και της Ανθοκομίας που τιμάτε με την παρουσία σας.

Νίκος Γ. Χιωτάκης Δήμαρχος Κηφισιάς


Αγαπητοί επισκέπτες , Χριστός  Ανέστη !

Η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την Ανθοκομική μας Έκθεση: είναι η 60η διοργάνωση ! Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από το 1934 ως και σήμερα , βήμα βήμα, χρόνο με το χρόνο, ο εμβληματικός αυτός θεσμός «υπογράφει» με τον καλύτερο τρόπο την ολοκλήρωση της άνοιξης και την προετοιμασία για το καλοκαίρι. Υπογραφή με χρώμα, άρωμα , ήχο, με έντονο πολιτιστικό στοιχείο , με τους Κηφισιώτες στο προσκήνιο, με παραγωγούς  σπάνιων λουλουδιών , με μπαχτσεβάνηδες – κηπουρούς που μετέφεραν την μοναδική παράδοση της κηπουρικής και κηποτεχνίας από γενεά σε γενεά , χιλιάδες κόσμου  να συρρέουν κάθε χρόνο να απολαύσουν τη χαρά που προσφέρει το λουλούδι, η επαφή με το φυτό, το περιβάλλον.

Κι όλα αυτά, στο στολίδι της πόλης μας και ανάσα της καθημερινότητάς μας, το Ιστορικό Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Μνήμες καλούνται , αρώματα έρχονται από το παρελθόν και μας δείχνουν το δρόμο για το μέλλον της πόλης μας και ημών των ιδίων… Μέσα από  τα πολλά στάδια που πέρασε ο θεσμός, προέκυψαν δρώμενα και πολιτικές που καθιέρωσαν την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς σαν το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας. Τα τελευταία 10 χρόνια είχα την εξαιρετική τιμή να τον υπηρετήσω, μαζί με τον Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη , το ΔΣ και ομάδα επιλεγμένων σταθερών συνεργατών. Στο διάστημα αυτό έγιναν σημαντικές καινοτομίες και δίκαια θα  τολμούσα να πω , έφεραν στον Ελληνικό χώρο , στον τομέα των περιβαλλοντικών δράσεων, ένα ολόκληρο κίνημα : θεματικά εκθεσιακά περίπτερα, εκπαιδευτικό κέντρο για πληροφόρηση και εξάσκηση, μαθήματα κηπουρικής για τους δημότες, εισαγωγή θεμάτων όπως η δημιουργία  αστικών λαχανόκηπων , βοτανικών κήπων, δράσεων για το παιδί σε σχέση με το περιβάλλον, κομποστοποίηση, οικολογική διαχείριση πρασίνου , ακόμη και σύνδεση με το καλό και ποιοτικό ελληνικό διατροφικό προϊόν, μέσα από την αγροτουριστική παράμετρο.

Δεν θα ήταν επίσης υπερβολή να πούμε ότι η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς «έβαλε στο χάρτη» της  Παγκόσμιας Ανθοκομίας την Ελληνική. Με εξωστρεφής κινήσεις για συμμετοχή σε διεθνείς Εκθέσεις, εκκόλαψη και ενίσχυση συνεργειών για την ανάπτυξη του κλάδου της Ανθοκομίας, της κηποτεχνίας και μεταφορά τεχνογνωσίας. Εργαλεία για να αναπτυχτεί το εμπορικό κομμάτι αυτού του κλάδου δεδομένου ότι η Ελλάδα μας διαθέτει φυσικό πλούτο για να ανταγωνιστεί άλλες χώρες που ακμάζουν στην καλλιέργεια και εμπόριο ανθέων. Και τέλος πολλοί νέοι άνθρωποι αντελήφθησαν βαθύτερα νοήματα που αφορούν το περιβάλλον και το πράσινο, χάρη σε εκπαιδευτικά σεμινάρια . Για όλα αυτά ο θεσμός αυτός διαρκεί ήδη 80 χρόνια και μετρά 60 διοργανώσεις , όσο κι αν πολλές φορές αμφισβητήθηκε  και πολεμήθηκε : είναι γνήσιος και χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία της πόλης μας , της Κηφισιάς, του Πρασίνου και της Ανθοκομίας. Για αυτό, όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα σβήσει, έχει βαθιά πολιτιστική ρίζα και έχει δημιουργήσει δίκτυα ανθρώπων που τη στηρίζουν και θα τη διατηρούν σε υψηλό επίπεδο.

Η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς , δεν είναι λοιπόν ένα «κλείσιμο» μίας ακόμη δεκαετίας διοργανώσεων. Είναι μία στάση, ένα εφαλτήριο για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους μας. Μέσα από τις δράσεις της, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές , σας καλεί να χαρείτε τη ζωή και να την ομορφύνετε. Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, το Δ.Σ, τους εργαζομένους, τους συμμετέχοντες ανθοπαραγωγούς, τους χορηγούς , για τη συμπαράσταση και την άοκνη εργασία προσφοράς προς τη διοργάνωση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΙΑΠΑΚΗ
Πρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης
Δήμου Κηφισιάς


1 Μαΐου
Μιχάλης Παούρης
Εκδήλωση: «Το μπουζούκι στην
Jazz»

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο πιο γρήγορος παίχτης εγχόρδων στον πλανήτη Γη’. Έτσι είπε για αυτόν ο μεγαλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, ο Al Di Meola.

Γνωστός ως ‘Το Φαινόμενο’ ξεκίνησε επαγγελματικά σε ηλικία 10 ετών, συμμετείχε σε παραστάσεις του Μίκη Θεοδωράκη μόλις 15 ετών και έπαιξε ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά στα 17 του. Έχει κερδίσει 11 βραβεία αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ οι συνεργασίες του βγήκαν εκτός συνόρων παίζοντας με μεγαθήρια της διεθνούς Jazz σκηνής. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το ‘Μπουζούκι’ κάνει κάτι τέτοιο επίσημα! Σήμερα περιοδεύει, διδάσκοντας παράλληλα κιθάρα και μπουζούκι σε όλο τον κόσμο και έχει 3 δισκογραφικές δουλειές με συμμετοχές των Μ.Μητσιά, Μ.Πλέσσα και Π.Μουζουράκη γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή του στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 σε σύνθεση του Σταύρου Ξαρχάκου.


Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus