page top

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσιεύτηκε 4/9/2023 10:26

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» από τους The Bad Poetry Social Club

Τα "Σπουδαία Events" έχοντας όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, υποδέχονται την νέα σεζόν των συναυλιών στο σκοτάδι με την πρώτη Spoken Word παράσταση στο σκοτάδι με τους The Bad Poetry Social Club.

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές  συναυλιών στο σκοτάδι, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, οι CHÓRES και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, υποδεχόμαστε τους The Bad Poetry Social Club (Π.Ι.Ε.Β., α. επίθετη, Fâné, Β. Σέργη, MFS) στην νέα σεζόν συναυλιών στο σκοτάδι, σε μία μοναδική spoken word performance, στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας»

Μετά το τελευταίο τους σκηνοθετημένο show στο Gazarte, οι The Bad Poetry Social Club έρχονται στην σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να ερμηνεύσουν τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα ποίηματα τους στο απόλυτο σκοτάδι, προσπαθώντας έτσι να αισθανθούν, να επικοινωνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τον κόσμο των ατόμων με ζητήματα όρασης.

Θα βρεθούν στην σκηνή για να μας θυμίσουν το αίσθημα της επιστροφής, λόγω του φθνινοπώρου και ότι αυτό σημαίνει, βλέποντας στο βάθος τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Φτάνουν στην σκηνή χωρίς εξωτερικό φως, αλλά με φλόγες μέσα τους από ξεχασμένες παραλίες, με αποσκευές γεμάτες άμμο και ιώδιο, για να μιλήσουν για όσα μας κάνουν να επιστρέφουμε πάντα στην πόλη, στο τσιμέντο και στα διαμερίσματα, ακούντοντας μουσικές από τα Bar, τα καφενεία και τα Parties σε σπίτια.

Με τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice

Την συναυλία ανοίγει η Juliana Bousi

Λίγα λόγια για τους The Bad Poetry Society Club:

Το The Bad Poetry Social Club είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα. Αντικείμενα της ομάδας είναι το spoken word, το video poetry, η αυτοέκδοση και το poetry performance. Έχουν επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πληθώρα poetry performances, lives, παραστάσεις και αναλόγιες παρουσιάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα μέλη της έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα καλλιτεχνικών φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μυθοπλαστικά podcast τους έχουν παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τελευταία τους θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε στο big bang fest της Stegi Onassis.

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας»

Ερμηνεύουν: Π.Ι.Ε.Β., α. επίθετη, Fâné, Β. Σέργη, MFS

On decks: Sativa (Λόγος Τιμής), Sumo

Ηχοληψία: Νίκος Μπίμπης

Λίγα Λόγια σχετικά με το DogsVoice:

Το Dogs' Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2015. Στόχος του είναι να αναδείξει το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε όλη την Ελλάδα, να προσελκύσει οργανωμένα και αξιόπιστα εθελοντές και οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις του και το κυριότερο να αποτελέσει την ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεσματικής προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

Από το 2017, το Dogs' Voice ασχολείται συστηματικά με τη δημιουργία προγραμμάτων προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με τη διαχείριση κρίσεων αναφορικά με την προστασία ζώων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Το 2023 παρουσίασε τη δράση του Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος με αποστολή την προστασία των ζώων μέσω του νομικού οικοσυστήματος.

Με μια ματιά:
Συναυλία: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» με τους The Bad Poetry Social Club

Ημερομηνία: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος:  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Προπώληση: 12€
Ταμείο Εισόδου: 15€
ΑμεΑ / Φοιτητές / Μαθητές: 10€
Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία
Events
Press & Info: info@spoudaia.gr

*******
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,
KOSMOS
COSMOTETV

NEWS 24/7


 «Το φως μέσα μας» από τον Απόστολο Ρίζο

Τα "Σπουδαία Events" έχοντας όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, καλωσορίζουν την νέα σεζόν των συναυλιών στο σκοτάδι με τον εξαιρετικό Απόστολο Ρίζο προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο της ΑΡΩΓΗΣ, του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων.

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές στο σκοτάδι, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, οι CHÓRES και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, έρχεται η σειρά του Απόστολου Ρίζου να μας χαρίσει μία βραδιά μουσικής μαγείας την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του Απόστολου Ρίζου, όπως το «Τι να θυμηθώ» έως και τα νέα κομμάτια που ετοιμάζει για το άλμπουμ «Ασκήσεις Τρυφερότητας» μέσα από την ιδιαίτερη συνθήκη της απόλυτης συσκότισης, στοιχείο που σε συνδυασμό με την ξεχωριστή χροιά του δημιουργούν ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Ο ιδιαίτερα αισθαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής έρχεται να μας χαρίσει μία μοναδική μουσική παράσταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την πραγματική ουσία των τραγουδιών· το φως μέσα μας.

Στην παράσταση «Το φως μέσα μας» συμμετέχουν:
Απόστολος Ρίζος - Ηλεκτρική Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνή
Λένα Χατζηγρηγορίου - Βιολί, Φλογερές, Φωνητικά
Νίκος Κασσαβέτης - Κρουστά,
Drums
Ηλίας Καρούμπαλης - Ηχοληψία

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Ρίζο:

Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε στη Λαμία το 1977 και από πολύ μικρός οδηγήθηκε στον δρόμο της μουσικής , εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ». Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ”, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Μετρώντας πλέον 23 χρόνια στη δισκογραφία, η ιδιαίτερη φωνή του και οι ξεχωριστές επιλογές των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει τον τοποθετούν αναμφίβολα στους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Λίγα Λόγια σχετικά με την ΑΡΩΓΗ:

Το εν λόγω Σωματείο έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά σημαντικό έργο, μέσα από πολλές και ποικίλες ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις με κύριους στόχους δραστηριότητας, τη διαρκή αναβάθμιση της καθημερινής διαβίωσης των μελών του, την ισότιμη συμπερίληψη τους στην κοινωνία, τη σωστή ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τα θέματα της οπτικής αναπηρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ενήλικες του αύριο.

Επιγραμματικά, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις της "ΑΡΩΓΗΣ", όπως η οργάνωση εβδομάδων εκπαίδευσης στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης με το Λευκό Μπαστούνι, δημιουργία έντυπου και αυτοκόλλητου ενημερωτικού υλικού, βράβευση του Σωματείου για το πρώτο αυτοκόλλητο με γραφή Braille, συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FREEDOM DRIVE 2022 για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και άλλα κοινωνικά περιβάλλοντα, επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, δημιουργία πανελληνίου δικτύου εθελοντών συνοδών ατόμων με οπτική αναπηρία, επισκέψεις σε νησιά των Κυκλάδων με στόχο την αναζήτηση μελών και τη συμμετοχή τους στην Αρωγή και δημιουργία παιχνιδιών και ειδικών κατασκευών για άτομα με οπτική αναπηρία.

Με μια ματιά:
Συναυλία: «Το φως μέσα μας» με τον Απόστολο Ρίζο

Ημερομηνία: Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€
ΑμεΑ / Φοιτητές / Μαθητές: 10€

Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events

Press & Info: info@spoudaia.gr

*******
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS

COSMOTETV

NEWS 24/7

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus