page top

Συνέντευξη CoolspiriTrio

Δημοσιεύτηκε 9/3/2015 13:16

Οι CoolspiriTrio δηλώνουν πως συναντιούνται για να κάνουν ένα ταξίδι με οδηγό τη χαρά του αυτοσχεδιασμού, πάμε όμως να τους γνωρίσουμε!

 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πότε δημιουργήθηκαν οι CoolspiriTrio και ποιοι είσαστε;

Περίπου μισό χρόνο πριν και είμαστε οι Θάνος Δασκαλόπουλος tap&body percussion, Σωτηρία Ρουβολή φωνή και ο Περικλής Τριβόλης κοντραμπάσο θα παίξει μαζί μας στο Κελάρι

Ποιες οι μουσικές ή μη σπουδές σας και πώς ακριβώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα;

Ο Θάνος είναι επαγγελματίας tapdancer με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εγώ είμαι ηθοποιός και μουσικός και ο Περικλής γνωστός και εξαιρετικός κοντραμπασίστας. Με το Θάνο γνωριζόμαστε χρόνια, είναι ουσιαστικά ο δάσκαλός μου στις κλακέτες που με τον καιρό έγινε συνεργάτης. Η ιδέα προέκυψε όταν με το Θάνο κάποια στιγμή παίξαμε το Don t let me be misunderstood (Nina Simone) μόνο φωνή-κλακέτες. Θελήσαμε λοιπόν να πούμε τραγούδια που αγαπάμε με τα «λιγότερα δυνατά μέσα». Χρειαζόμασταν ένα μόνο όργανο για να στηρίξει το μέρος της αρμονίας. Επιλέξαμε το μπάσο.

Μιλήστε μας για τον ρόλο του καθενός από εσάς!

Το μπάσο στηρίζει όπως είπαμε αρμονικά τα κομμάτια. Η φωνή είναι το μελωδικό μέρος και ο Θάνος με τις κλακέτες και το σώμα  δημιουργεί όλο το ηχητικό περιβάλλον των κρουστών. Βέβαια υπάρχουν εκπλήξεις καθώς και εγώ παίζω κλακέτες αλλά και πιάνο, ο Θάνος τραγουδάει...όπου υπάρχει αυτοσχεδιασμός τα πράγματα είναι ουσιαστικά λιγάκι απρόβλεπτα, πάντα με την καλή έννοια!

Μουσικά διεγείρετε τα αυτιά των ακροατών με jazz standards όπως λέτε αλλά και με μελωδίες της νεότερης pop-funk πως τα συνδέετε αυτά μεταξύ τους;

Έτσι κι αλλιώς η jazz καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα διαφορετικών ακουσμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών είναι jazz standard tunes και τα λίγα pop-funk μπλέκονται αρμονικά ανάμεσά τους καθώς η πρόθεση, η διάθεσή μας, τα ηχοχρώματα και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιούμε παραμένουν τα ίδια.

Θα θέλαμε να σταθούμε στο «κλακέτες - body percussion – performing» είναι πραγματικά εντυπωσιακό τι ακριβώς κάνετε για να τα συνδέσετε όλα αυτά παράλληλα με τη μουσική;

Μα ο κλακετίστας είναι μουσικός, γι αυτό και λέμε «παίζω κλακέτες». Στο body percussion το κρουστό σου είναι το ίδιο σου το σώμα και αυτό είναι που σου δίνει την κίνηση και την παρουσία. Έχουμε δηλαδή έναν μουσικό-χορευτή. Ιδού το εντυπωσιακό!

Έχετε εμφανιστεί σε αρκετούς χώρους μέχρι σήμερα;

Έχουμε κάνει κάποιες παραστάσεις στο studio Playground.

Ποια η ανταπόκριση του κοινού στις μέχρι τώρα εμφανίσεις σας;

Υπάρχει κατά τη διάρκεια της παράστασης και από το κοινό και από εμάς μία αυξανόμενη περιέργεια για το πώς θα είναι το επόμενο κομμάτι! Κι αυτό είναι πολύ όμορφο!

Έχετε κάποια δισκογραφικά σχέδια;

Προς το παρόν όχι αν κ μουσικό αποτέλεσμα που προκύπτει έχει πολύ ενδιαφέρον.

Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του JazzBluesRock.gr;

Τη χαρά του να παίζουμε μουσική. Ελάτε στο Κελάρι 13 κ 20 Μαρτίου.

Σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης και σας ευχόμαστε καλά μουσικά ταξίδια!

Ευχαριστούμε!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus