page top

Συνέντευξη ALTRIBE

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Οι ALTRIBE είναι ένα τετραμελές “Out of the Blues” συγκρότημα με groovy, moody και psychedelic επιρροές. Είχαμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε και στο CD τους αλλά και ζωντανά, πράγμα που επιβεβαίωσε τις σοβαρές υποψίες μας για κάτι πολύ καλό… Αυτός ήταν και ο λόγος που θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί τους για τους γνωρίσουν καλύτερα αυτοί που ήδη τους ξέρουν και φυσικά να μπουν στον κόσμο των ALTRIBE και εκείνοι που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι τώρα να έχουν κάποια επαφή μαζί τους.

Είναι μονότονο και επιβεβλημένο αλλά το κάνουμε πάντα γιατί πρέπει να βγούμε από την ανωνυμία και να γνωριστούμε καλύτερα. Ας συστηθούμε λοιπόν πείτε μας ποιοι είστε και δώστε μας μια μικρή περιγραφή για τον καθένα από εσάς σπουδές πορεία μέχρι τώρα και τα λοιπά…

Μόνο ο Άλμπερτ να σου πει την ιστορία του, θέλουμε σελίδες… Μας αρέσουν ορισμένα πράγματα να είναι εν κρυπτώ. Αυτό που χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος είναι το όνομα του γκρουπ και ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε με πάθος! Όπως λέει και ο στίχος από το “Spooky Train” ομώνυμο τραγούδι του δίσκου: Don’t you know my name, don’t you know my faith, don’t you know that I’m the one can go my wayΆ

Από ποιόν ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία των ALTRIBE και από πότε και μετά ξεκινήσατε να παίζετε ουσιαστικά μαζί;

Από τον Άλμπερτ και παίζουμε με αυτή τη σύνθεση που είναι και η ουσιαστική από το 2014. Είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και η μοναδική τους σχέση, που δημιούργησε το “SPOOKY TRAIN”, τον πρώτο χαρακτηριστικό δίσκο του συγκροτήματος και ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ποια ήταν τα ακούσματα σας και πως αυτά επηρέασαν και οδήγησαν τελικά στον ξεχωριστό ομολογουμένως ήχο σας;

Στη ζωή μας, όπως είναι φυσικό, έχουμε ακούσει τα πάντα, θέλοντας και μη. Ο τρόπος όμως που επεξεργάζεται ένας μουσικός τις εμπειρίες του, είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος. Και οι Altribe έχουμε βρει κώδικα και τρόπο να αναμειγνύουμε τα γούστα και τις εμπνεύσεις μας.

Έχετε λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones για την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter. Πρώτα πείτε μας τι εννοείτε προσαρμογή και αν αυτό ήταν εύκολο ή δύσκολο για να ενημερώσουμε και τους φίλους οι οποίοι πιθανόν να έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο που να χρειάζεται να λάβουν μια σχετική άδεια. (Όχι απαραίτητα από την εταιρεία των Rolling Stones)

Είναι τεχνικός ο όρος και χρησιμοποιείται κατά σύμβαση για να δοθεί η άδεια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν εύκολο ή δύσκολο το στείλαμε και πήραμε το ΟΚ. Είμαστε σίγουροι όμως ότι ήταν προς το συμφέρον και των Stones, να παίζεται ένα τραγούδι τους σε «Out of the Blues» ύφος, αλλά και δική μας χαρά, αφού είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι.

Έχετε τιμηθεί με platinum award από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχετε βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο top10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων ReverbΝation (Οκτώβριος 2013). Ταυτόχρονα έχετε εκτενείς παρουσιάσεις στον βρετανικό τύπο (Stencil magazine). Μιλήστε μας λίγο για αυτά και το πως τα καταφέρατε από τη συμμετοχή μέχρι και τη διάκριση;

Οι Αμερικανοί ξέρουν να τιμούν, γιατί ξέρουν ότι έχουν να λαβαίνουν μετά. Ξέρουν δηλαδή να επενδύουν έξυπνα και σοφά. Its only business, αναγνωρίζοντας και προωθώντας την καλή μουσική όμως. Στο ReverbΝation, στο Νο 1 μας έβαλε ο κόσμος και μάλιστα πολλές φορές. Όσο για το Stencil, μας ανακάλυψε, μας ζήτησε συνέντευξη και τη δώσαμε, όπως καλή ώρα και με σας.  

Το 2014 και για τρεις μήνες, ήσασταν στο Βερολίνο πραγματοποιώντας συναυλίες. Θέλουμε εντυπώσεις από αυτό το tour και φυσικά να μας πείτε πως είναι εφικτό για μια μπάντα από την Ελλάδα να διαμένει για τόσο μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό και να κάνει συναυλίες.

Τρεις μήνες ήταν μόνο η αρχή. Στην πραγματικότητα δεν είναι πολύς καιρός για ένα γκρουπ που θέλει να κάνει διεθνή καριέρα. Είμαστε σαν χαρακτήρες κοσμοπολίτες και η μουσική μας  και οι στίχοι μας, θεωρούμε, αφορούν πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι στα σχέδιά μας να το επαναλάβουμε και για περισσότερο χρόνο.

Το 2012 με άλλη σύνθεση αλλά το ίδιο όνομα και με τίτλο «το Θαύμα» κάνατε ένα άλμπουμ στην FM records. Πως μετά αποφασίζετε να κάνετε μια νέα αρχή;

Αν δεν εξελισσόμασταν θα πεθαίναμε. Χρειάστηκε να περάσουμε από σκληρές συμπληγάδες, αλλά βρεθήκαμε να ατενίζουμε την ανατολή από ψηλά, χρησιμοποιώντας το σπαθί μας. Από τα καλά της ανθρώπινης φύσης είναι να εξελίσσεται, αν το θέλει. Και εμείς το θέλαμε.

Επόμενα δισκογραφικά σχέδια;

Έχουμε υλικό για δύο δίσκους μπροστά, ήδη. Ο επόμενος δίσκος έχει πολύ διαφορετικά στοιχεία, πιο βαριά, εσωτερικά, φιλοσοφικά, αλλά και δυναμικά, διονυσιακά, εξωστρεφή. Πρόκειται να σκάσει σαν υδρογονοβόμβα!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και φαντάζομαι ότι έχετε προγραμματίσει κάποια live. Ποια είναι αυτά αν έχετε ήδη κάνει τον προγραμματισμό σας για να ξέρουν οι φίλοι που μας διαβάζουν που θα μπορέσουν να σας ακούσουν;

Επόμενη εμφάνιση είναι στις Γιορτές της Γης -Earth festival- στη Βλάστη Κοζάνης, Πέμπτη 7 Ιουλίου και κατόπιν στον Τεχνοχώρο Ελιά, στην Ερμούπολη της Σύρου, αλλά δεν έχει βγει ακόμα ημερομηνία. Ενημέρωση μπορεί να παίρνει ο κόσμος από το site: www.altribeband.com & facebook page: Altribe.band.

Για το τέλος θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του JAZZBLUESROCK.GR;

Να ακούτε Altribe. Είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία. Επίσης να γνωρίζετε πως «αν έχεις υψηλά πρότυπα, ανεβαίνει και το δικό σου ύψος».           

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus