page top

Συνέντευξη Λεωνίδας Σαραντόπουλος

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 28/4/2017 07:39

Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος είναι ένας μουσικός - φλαουτίστας  που έρχεται να μας δώσει το δικό του διαφορετικό στυλ και ύφος στον χώρο της jazz. Με την αφορμή της συναυλίας που πρόκειται να δοθεί στο JazZoo Concert Series (στο The Zoo στη Ζωοδόχου Πηγής 45 στο Χαλάνδρι) την Παγκόσμια ημέρα της jazz στις 30 Απριλίου 2017 μιλάμε για τον ίδιο τον γνωρίζουμε καλύτερα και φυσικά μαθαίνουμε για τα μελλοντικά του μουσικά σχέδια.

Λεωνίδα καταρχάς με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζουμε στο jazzbluesrock.gr!

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία καλώς σας βρήκα.

Πρώτα θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για σένα, πως και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική κτλ.

Όταν ήμουν μικρός, μαθητής της Πέμπτης δημοτικού ξεκίνησα στο Ωδείο της γειτονιάς μου φλάουτο με έναν εξαιρετικό καθηγητή που ήταν τότε εκεί  τον Ραιμόν Μαλολί.  Έπειτα πήγα στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισα την μουσική ποικιλοτρόπως κάνοντας διάφορα μουσικά όργανα Πιάνο, μπάσο, Θεωρητικά της μουσικής , Βυζαντινή μουσική, Παραδοσιακή, Ροκ κ.α.    

Έχεις σπουδάσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο φλάουτο jazz. Μίλησε μας για τον λόγο που επέλεξες το φλάουτο σαν πρώτο όργανο.

Το φλάουτο ήταν το πρώτο όργανο με το οποίο ξεκίνησα μικρός. Στην Κέρκυρα στο Πανεπιστήμιο πάλι -όπως και στην Παλλήνη στο μουσικό  σχολείο- με γοήτευαν και άλλα όργανα και ασχολιόμουν μαζί τους όπως η τρομπέτα, το σοπράνο σαξόφωνο αλλά τελικά για κάποιο λόγο το φλάουτο επικράτησε. Είχα νομίζω πάντοτε πιο άμεση σχέση με αυτό.        

Οι δάσκαλοι σου ήταν πολλοί και μεγάλοι τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Πόσο αυτό σε επηρέασε στην έκφραση σου στη μουσική;

Οι δάσκαλοι πάντα παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο. Από αυτούς μαθαίνεις πρώτα, αυτούς βλέπεις να δουλεύουν  να μελετούν να εξερευνούν. Εγώ αισθάνομαι πολύ τυχερός που συνάντησα στο Ιόνιο αυτούς τους ανθρώπους και έμαθα από αυτούς μουσική. Ο Δήμος Δημητριάδης, ο Βασιλής Ρακόπουλος, ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Δημήτρης Καλατζής και η φλαουτίστα  Ρία Γεωργιάδου ήταν οι βασικοί μου καθηγητές και άλλοι βέβαια πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες -και από το εξωτερικό- ερχόντουσαν πολύ συχνά στο πανεπιστήμιο για σεμινάρια.           

Το πρώτο σου άλμπουμ με τίτλο Black Mamba κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2011 λίγο μετά την αποφοίτηση σου από το πανεπιστήμιο. Πες μας λίγα πράγματα για το άλμπουμ αυτό!

Ναι το άλμπουμ αυτό το φτιάξαμε με τους βασικούς συνεργάτες και φίλους μου τότε απ την Κέρκυρα απ το Πανεπιστήμιο τον πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου και τον ντραμερ Βαγγέλη Κοτζάμπαση. Καιρό πριν με τα παιδιά παίζαμε την μουσική μου και μαζί με άλλους εξαιρετικούς μουσικούς όπως τον Γιώργο Γιωργιάδη στο μπάσο, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο τρομπέτα και τον παλιόφιλο μου Μιχάλη Μπακάλη στα κρουστά και τελικά  το αποτυπώσαμε και στο στούντιο. Για μένα αυτό το άλμπουμ σηματοδοτεί το κλείσιμο του σπουδαστικού/μαθητικού μου κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου που αφορά την σταδιοδρομία μου στον καλλιτεχνικό στίβο.    

Επόμενα δισκογραφικά σχέδια υπάρχουν για το άμεσο μέλλον;

Ναι ναι υπάρχουν!!!  Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί το καινούργιο άλμπουμ που ηχογραφήσαμε με το κουαρτέτο που παίζουμε τα τελευταία χρόνια μαζί. Είναι ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα ο Σεραφείμ Μπέλλος στα τύμπανα και ο Ντίνος Μάνος στο κοντρα μπάσο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα μάθετε σύντομα νέα μας…          

Στις 30 Απριλίου θα εμφανιστείς ως ντουέτο με τον Δημήτρη Βερδίνογλου στο The Zoo στο Χαλάνδρι. Τι ιδιαίτερο μας ετοιμάζετε για την Κυριακή της Jazz Μουσικής;

Αυτό το περιμένω πως και πως! Με τον Δημήτρη είμαστε πολύ φίλοι απ τα κοινά μας φοιτητικά χρόνια  και έχουμε παίξει πολύ μαζί, τον θαυμάζω σαν πιανίστα και σαν μουσικό γενικά. Αυτό τον καιρό δουλεύουμε ένα πρότζεκτ σαν ντουέτο με δικές μας συνθέσεις γραμμένες και ενορχηστρωμένες για εμάς ντουέτο κάτι σαν τζαζ μουσική δωματίου. Νομίζω το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο αξίζει να το ακούσετε. 

Λεωνίδα θα θέλαμε για το τέλος της όμορφης κουβέντας μας να μοιραστείς κάτι με τους αναγνώστες του jazzbluesrock.gr

Να είμαστε δυνατοί και δημιουργικοί. Να έχουμε υγεία και να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας εκεί που βρίσκουμε πραγματικό νόημα.

Λεωνίδα καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!

Ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus