page top

Το Μουσείο των Οινοπνευματωδών Ποτών διασκεδάζει με ήχο από την Genelec

Δημοσιεύτηκε 21/7/2016 08:15

Το Μουσείο των Οινοπνευματωδών Ποτών διασκεδάζει με ήχο από την Genelec!!!   

Το μουσείο των οινοπνευματωδών ποτών είναι ένας χώρος που είναι αφιερωμένος στη σχέση της Σουηδίας με το αλκοόλ. Το μουσείο στεγάζεται σε δυο κτίρια του 18ου αιώνα που ανήκουν στο ναυτικό. Καλύπτει την ιστορία της κατασκευής και κατανάλωσης όλων των ειδών των αλκοολούχων ποτών, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, τα συνοδευτικά φαγητά αλλά και οποιαδήποτε εμπειρία σχετίζεται με το ποτό. Για τη μεγιστοποίηση της αυθεντικότητας, υπάρχει επίσης η ευκαιρία ο επισκέπτης να δοκιμάσει διάφορα ποτά. Προβολές από οθόνες και επιλεγμένα μουσικά κομμάτια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της εμπειρίας κατά την επίσκεψη. Για αυτό τον λόγο το μουσείο πρόσφατα έχει αναβαθμίσει το ηχητικό σύστημα, επιλέγοντας τη σειρά 4000 της Genelec.

Το μουσείο βρίσκεται στο νησί Djurgården στο κέντρο της Στοκχόλμης και τα εκθέματα επικεντρώνονται στην «ειδική» σχέση του σουηδικού λαού με το αλκοόλ. Το μουσείο ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ένα αξέχαστο ταξίδι από «τον πόνο στην χαρά και από τα παγκάκια του πάρκου στα κοκτέιλ 

πάρτι», βασισμένο στην τέχνη, τα σκηνικά, την  εμπειρία, τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν σε ένα παγκάκι ή στο μπαρ και να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία, την απόλαυση, το hangover, τον πόνο και την ευχαρίστηση, το φως και το σκοτάδι, την ζέστη και το κρύο - όλα ένα οικείο μέρος της εμπειρίας του αλκοόλ. 

Από το 2008 το μουσείο έχει είναι το σπίτι της «Absolut Art Collection», το οποίο αποτελείται από 850 έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από 550 καλλιτέχνες, μεταξύ των ετών 1986 και 2004. Δεδομένου ότι η ιδέα του μουσείου είναι να επηρεάσει τον επισκέπτη με έναν εντελώς καθηλωτικό τρόπο, ο ήχος πρέπει να είναι εξίσου σαφής, ακριβής και εντυπωσιακός τόσο στις υψηλές εντάσεις αλλά και στα χαμηλά επίπεδα έντασης. Η Σουηδική εταιρεία Transpond που ειδικεύεται σε μουσεία και άλλους πολυχώρους, συνεργάστηκε στενά με το μουσείο για την πραγματοποίηση των δημιουργικών ιδεών. Οι άνθρωποι του μουσείου έψαχναν για ένα ευέλικτο ηχητικό σύστημα που θα μπορούσε 

εύκολα να ενσωματωθεί με το περιβάλλον του μουσείου και τα διάφορα εκθέματα. Ένας βασικός παράγοντας ήταν πως ο προϋπολογισμός και οι λύσεις που θα έπρεπε να επιλεγούν έπρεπε να είναι value for money, χωρίς περιορισμούς στην ποιότητα αλλά πάντα με γνώμονα το χαμηλό κόστος συντήρησης. Διάφορες λύσεις εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και λύσεων βασισμένων σε παθητικά ηχεία, αλλά η Genelec θεωρήθηκε η καλύτερη λύση για τα χρήματα της και κατέληξαν να είναι φθηνότερα σε σύγκριση με όλες τις εναλλακτικές λύσεις, αναφέρει ο κ. ο Pontus Jönsson, system integrator της εταιρείας Transpond. 

Ένα από αυτά που έκαναν την Genelec να ξεχωρίσει ήταν η δυνατότητα των ηχείων να λειτουργούν συνεχόμενα και με σταθερή απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα - απαραίτητη προϋπόθεση για ένα τόσο δημοφιλή πόλο έλξης επισκεπτών με πολλές ώρες λειτουργίας. Το σύστημα επίσης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της ενσωμάτωσης ενός νέου και μοντέρνου συστήματος ήχου σε ένα παραδοσιακό κτίριο. Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρύ φάσμα των αξεσουάρ της Genelec ήταν πολύ χρήσιμο, ειδικά για την βέλτιστη τοποθέτηση των ηχείων στα ξύλινα δοκάρια των κτιρίων.Άλλοι τομείς όπου χρησιμοποιήθηκαν τα ηχεία της Genelec είναι η αίθουσα υποδοχής και εστιατόριο. Το πλήρες σύστημα ελέγχεται με ένα e:cue iPad interface που καθιστά απλό

και εύκολο τον χειρισμό, τον προγραμματισμό των σκηνών και τις ρυθμίσεις των παραμέτρων του συστήματος. Η αναπαραγωγή του ήχου γίνεται μέσω συσκευών BrightSign.

Η σειρά 4000 της Genelec αποτελείται από ισχυρά αλλά και κομψά ηχεία δύο δρόμων για επαγγελματικές εφαρμογές εσωτερικού χώρου. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα ενίσχυσης υψηλής ποιότητας με ηλεκτρονικό crossover, προστασία από την υπερφόρτωση και δυο ενισχυτές - έναν για κάθε μεγάφωνο. Η ύπαρξη των ενσωματωμένων ενισχυτών στα ηχεία έχει άλλο ένα πλεονέκτημα, αφήνει χώρο στα Rack, ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε μόνιμες εγκαταστάσεις!

Το setup της εγκατάστασης αποτελείται από τα παρακάτω προϊόντα.

37 τεμ. 4020B

12 τεμ. 8010A

6 τεμ. 8030B

2 τεμ. 8040B

2 τεμ. F1AMM Subwoofers

50 τεμ. Διάφορα περιφερειακά


Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κλείσετε μια παρουσίαση των ηχείων της εταιρείας Genelec μπορείτε να απευθυνθείτε στο επαγγελματικό και στο ψηφιακό τμήμα της εταιρείας Bon Studio. 

Διεύθυνση:

Κεντρικά Γραφεία

Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα

Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62

Fax: 210 3845755

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus