page top

Playground Theory - Speaking of Secrets

18/10/2013

Δημοσιεύτηκε 7/1/2022 14:42

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Playground Theory - Playground Theory
Label:
Puzzlemusik
Είδος:
Alternative, Dream Pop, Indie
Αριθμός CD: 1

 
 
 

Playground Theory “Speaking of Secrets”  Νέο άλμπουμ (PIECE 026)

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο CD των  Playground Theory με τίτλο Speaking of Secrets. Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω...

           Το Speaking of Secrets  περιλαμβάνει 11 τραγούδια που ρέουν αβίαστα και σταδιακά χτίζουν μία χαρακτηριστική «Playground Theory» ατμόσφαιρα, πράγμα ασυνήθιστο για ντεμπούτο συγκροτήματος.

           Ηλεκτρονικές φράσεις συνδυάζονται με  απόκοσμες μελωδίες και δημιουργούν μία εσωτερική ένταση που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στα τραγούδια των Playground Theory.  Οι ονειρικές μελωδίες στα γυναικεία φωνητικά έρχονται σε αντίστιξη με τους συχνά οξύμωρους στίχους, που λειτουργούν άλλοτε  αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά, έτσι όπως πλαισιώνονται από ποικιλόχρωμους και χαρακτηριστικούς ρυθμούς. 

 Ο όρος “Dream pop” κατ’ ανάγκη επιστρατεύεται για να περιγράψει αυτό το ιδιαίτερο κράμα που αποτελεί τη μουσική των Playground Theory. Μουσική που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εδώ, αλλά που ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερη, έχει χαρακτήρα, δεν μιμείται κανέναν και δεν βροντοφωνάζει την αξία της. Περιμένει να την ανακαλύψεις.  

Το εναρκτήριο  Illusion” σε κερδίζει από τις πρώτες νότες και δίνει το αρχικό στίγμα. Ξεχωρίζουν για τη ραδιοφωνική τους δυναμική τα “Waves”, “Dance”, “Desire” και το “Accident” με το τσέλο της Βαρβάρας Τσότρα να κλέβει την παράσταση σε ένα έτσι κι αλλιώς σπουδαίο τραγούδι.  Το Speaking of Secrets είναι ένα άλμπουμ που έχει το μάλλον σπάνιο για την εποχή του (και χαρακτηριστικό για την Puzzlemusik) προνόμιο να ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το συγκρότημα αποτελείται από την Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), τον Δημήτρη Νέγκα (synths, piano, στίχοι) και τον Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς).

Η Μάρσια και ο Δημήτρης μαζί με τον Βαγγέλη σχημάτισαν το συγκρότημα το 2009. Κομβικό σημείο στην πορεία των Playground Theory ήταν η συμμετοχή της Μάρσιας στο Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού που επιμελείται και συντονίζει εδώ και λίγα χρόνια ο Χρήστος Αλεξόπουλος. Το συγκρότημα τράβηξε την προσοχή του Χρήστου σε βαθμό τέτοιο που για πρώτη φορά ενδιαφέρθηκε να αναλάβει την παραγωγή σε άλμπουμ άλλου καλλιτέχνη.

Το άλμπουμ  τελικά ηχογραφήθηκε τον χειμώνα και την άνοιξη του 2013 στα Artracks Studios, με συμπαραγωγούς τον Γιώργο Πρινιωτάκη και τον Αλέξη Μπόλπαση. Προηγήθηκε pre-production από τον Νέστορα Θεοφιλόπουλο και τους ίδιους τους Playground Theory.

Στο Speaking of Secrets συμμετέχουν ακόμη οι μουσικοί:

Νέστορας Θεοφιλόπουλος (κιθάρα και additional synths), Δημήτρης Κατσικάδης (μπάσο), Μίλτος Κρητικός (κιθάρα στο εισαγωγικό θέμα του “Toes Tense”), Βαρβάρα Τσότρα (τσέλο), Χρήστος Αλεξόπουλος (additional synths)

Cello arrangement: Χρήστος Αλεξόπουλος

Ενορχήστρωση: Playground Theory

Οι Playground Theory είναι ένα ενεργό συναυλιακά συγκρότημα που ήδη μετρά αρκετές συναυλίες στο βιογραφικό του με highlights την εμφάνιση τους στο 1ο Puzzlemusik FestivalCode:Fresh! την άνοιξη και την συμμετοχή τους στη «Γιορτή της Μουσικής» το καλοκαίρι όπου τράβηξαν την προσοχή ενός ευρύτερου κοινού.

Η επίσημη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, τον Νοέμβριο, σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.   

Το άλμπουμ  ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios.

Ηχοληψία: Αλέξης Μπόλπασης
Μίξη και mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος – Γιώργος Πρινιωτάκης – Αλέξης Μπόλπασης
Artwork και Playground Theory logo: it’s Braining
Artwork photos: Βαγγέλης Μπαγιάτης και Νίκος Κοντοσταβλάκης
Playground Theory photos: Λιλίκα Μ.
                                                                                                                                                             

·       Για επικοινωνία με το συγκρότημα: ccellardoor@gmail.com   και https://www.facebook.com/pages/Playground-Theory/121612344573144Άfref=ts

·       Για επικοινωνία με την Puzzlemusikpuzzlemusik@gmail.com  και http://www.facebook.com/puzzlemusik.label   

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Mumford & Sons - Babel

  Οι κύριοι με τα γιλέκα - Δεν είναι τυχαίο που ένα μεσοαστικό γκρούπ της λεγόμενης δυτικής folk λονδρέζικης σκηνής έχοντας τον τίτλο Mumford & Sons εκπλήσσοντας ευχάριστα

  περισσότερα >
 • Simon Bloom - Hazy Moon

  Ακόμα μια προσεγμένη κυκλοφορία της Restless Wind η οποία αν και δεν έχει κλείσει ακόμη 2 χρόνια ζωής εντούτοις λειτουργεί με ένα τρόπο που θα λέγαμε ότι ξεφεύγει από το...

  περισσότερα >
 • Anna von Hausswolff - Ceremony

  Στην κορυφή όλων βρίσκεται η βαθιά εκφραστική φωνή της Anna με μια ισχυρή συναισθηματική επίδραση που είναι αδύνατο σε κάποιον να την προσπεράσει αβίαστα...

  περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus