page top

Συνέντευξη με τους Trashformers

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/12/2015 15:58

Έντεκα χρόνια και 500 parties μετά την πρεμιέρα των Trash parties, οι Trashformers γιορτάζουν με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο party στο «Fuzz» στις 25/12 και μιλάνε στο JazzBluesRock.gr σχετικά με αυτό!

 
 

 


Πότε, πώς και από ποιους σχηματίστηκαν οι Trashformers;
Όλα ξεκίνησαν με την ονομασία “Trash Party” στην Πάτρα το 2004 από τον Gizmo και τον Jimfast, σαν μια αυθόρμητη ιδέα, σε συνδυασμό με την φοιτητική τρέλα μιας και οι δυο σπούδαζαν εκεί. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια διαφορετική, εναλλακτική βραδιά με κορμό τα πιο γνωστά κομμάτια από τα 80’ς, 90’ς και 00’ς, χωρίς μουσικά όρια και ταμπού. Το 2008 η βάση μεταφέρθηκε στην Αθήνα και μπήκε στο ομάδα και ο Αρείων. Κάπου εκεί προέκυψε και η ονομασία “Trashformers” που ταίριαζε γάντι, δίνοντας μια νέα ταυτότητα στο σχήμα. Τελευταία προσθήκη ήταν ο Ιταλός, με τον οποίον οι Trashformers έφτασαν στη σημερινή τους μορφή.

Γιατί χρησιμοποιείτε τον όρο "Trash";
Γενικά ο όρος «trash» έχει παρεξηγηθεί αρκετά. Δεν το βλέπουμε ως κάτι κακό, ή αναγκαστικά μη-ποιοτικό. Έχει σχέση με κάθε τι νοσταλγικό έμεινε στο χρονοντούλαπο του μυαλού σου, ξεχασμένο και σκονισμένο από τον χρόνο. Σαν το πρώτο σου Walkman, που σου μάσαγε τις κασέτες αλλά δεν έκανες βήμα χωρίς αυτό. Σαν το Gameboy που σου χάλασε, γιατί φρίκαρε η μητέρα σου βλέποντας σε να παίζεις μονάχα με αυτό και στο έκρυψε για καιρό και το κατέστρεψαν ή μη αλκαλικές μπαταρίες. Σαν το παλιό γνωστό καλοκαιρινό κομμάτι που έπαιζε στο παλιό ραδιόφωνο, του παλιού αμαξιού σας, ενώ γυρνάγατε από το απογευματινό μπάνιο στην θάλασσα και εσύ λαγοκοιμόσουν στο πίσω κάθισμα, κάπου στις αρχές των 90’ς. Είναι όλα αυτά που νομίζεις ότι πέταξες αλλά έχουν φωλιάσει μέσα στο μυαλό και στην καρδιά σου.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα των συγκεκριμένων parties;
Ξεκίνησε με σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας. Να κάνει τον άλλο να γελάσει και να δακρύσει βλέποντας εικόνες που σου έμειναν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου μιας και το πάρτι μας είναι οπτικοακουστικό. Έχει σκοπό να γυρίσει ο καθένας σπίτι του, έχοντας χορέψει και τραγουδήσει για πολλεεες ώρες, όπως κάνουμε κι εμείς σαν διοργανωτές. Περνάμε υπέροχα κι εμείς στα πάρτι μας!!!

Πώς αποδέχονται τη συμμετοχή τους σε ένα Trash party οι καλλιτέχνες που προσκαλείτε για live;
Είναι όλοι αγαπημένα πρόσωπα της μουσικής σκηνής με μακρά πείρα. Έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν ποιες προτάσεις αξίζουν και ποιες όχι. Έχοντας ζήσει την εμπειρία μαζί μας πολλοί καλλιτέχνες έχουν προτείνει σε άλλους εξίσου γνωστούς να συμμετάσχουν στα πάρτι μας και έχουν ξετρελαθεί. Έχουμε συνεργαστεί με πάνω από 30 μεγάλους καλλιτέχνες και τουλάχιστον άλλους 40 μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές και performers.

Πόσο έχει αλλάξει το party μέσα σε αυτά τα χρόνια;
Πάρα πολύ! Μας αρέσει να ψάχνουμε νέους τρόπους έκφρασης και να εξελίσσουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε το υλικό που συλλέγουμε. Έχουμε δοκιμάσει πολλές φόρμουλες και έχουμε κρατήσει όποιες ήταν οι πιο λειτουργικές και αποδεκτές από εμάς και το κοινό μας. Με σκοπό το πάρτι μας συνεχώς να γίνεται καλύτερο.

Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις σας από τα party σας;
Οι καλύτερες αναμνήσεις μας είναι αυτές που έχουμε δει το κοινό μας, σαν μια τεράστια παρέα από εκατοντάδες άτομα να χορεύει, να αγκαλιάζεται και να συμμετέχει τραγουδώντας σε κάθε τι ακούγεται στην βραδιά μας. Ίσως η πιο όμορφη ανάμνηση είναι το επετειακό πάρτι μας στο fuzz όταν κλείσαμε την πρώτη μας δεκαετία, δυο χρόνια πριν, μιας και συνειδητοποιήσαμε πως όταν κάτι το κάνεις με αγάπη απλά ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και σου επιστρέφει αυτή την αγάπη στο διπλάσιο.

Τι να περιμένουμε στο νούμερο 1 διαγαλαξιακό party στις 25 Δεκεμβρίου!!
Σσσστ.. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Το μόνο που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι πως όποιος έρθει θα νοιώσει τι σημαίνει Χριστούγεννα. Ένα μοναδικό ιβέντ μιας και την τελευταία 5ετια το κάνουμε ανήμερα εκείνη τη μέρα και έχουμε βρει τους τρόπους να το κάνουμε μοναδικά υπέροχο.

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Συνέντευξη Black Lesbian Fishermen

  Οι Black Lesbian Fishermen και μόνο από το όνομα τους παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δημιουργεί την αίσθηση για ερωτήσεις...

  περισσότερα >
 • Blues to the Bone Festival - Συνέντευξη με τις μπάντες του φεστιβάλ

  Το Blues to the Bone Festival είναι ένα αφιέρωμα στον μεγάλο και μοναδικό B.B. KING και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 2 Ιανουαρίου. Μιλήσαμε με τους Blues Cargo, Theo & The Boogie Sinners, Bootleggers και The Jumpin Bones σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον αυτό φεστιβάλ...

  περισσότερα >
 • Συνέντευξη QUILOMBO

  Quilombo σημαίνει : κοινότητες που δημιουργήθηκαν στην Βραζίλία την εποχή της αποικιοκρατίας από δραπέτες σκλάβους και κοινωνικά καταπιεσμένους πολίτες που κατέφευγαν στην ζούγκλα και δημιουργούσαν ομάδες αναζητώντας μια ελεύθερη ζωή

  περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus