page top

Συνέντευξη STORM String Quartet

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

To JazzBluesRock.gr είχε τη χαρά να μιλήσει με τον Έκτορα Λάππα ιδρυτή ενός εκ των συναρπαστικότερων εγχειρημάτων στην μουσική σκηνή της Ελλάδος… που ακούει στο όνομα STORM string quartet!!!

Ένα κουαρτέτο που έχει καταφέρει να συγκεράσει με μοναδική ενέργεια την αύρα της κλασσικής παιδείας με μερικές από τις μεγαλύτερες συνθέσεις στην ιστορία της Rock, Metal, Pop….μουσικής!

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πως δημιουργήθηκαν όλα αυτά!

‘’Ήθελα να φτιάξω ένα διαφορετικό, μοναδικό, «τρελό» κουαρτέτο εγχόρδων που να παίζει τα πάντα με έναν δικό του διαφορετικό, μοναδικό, «τρελό» τρόπο‘’

Έκτορα καλώς ήρθες στο JazzBluesRock!

Καλώς σας βρήκα ή καλώς σε βρήκα... Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

Δεδομένης της κλασικής μουσικής παιδείας που έχεις τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέρη του κουαρτέτου, εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις αυτό το concept;

Πάντα μου άρεσε να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα! Πάντα ήθελα να αλλάζω τους κανόνες και να δημιουργώ έξω από τα «πρέπει»! Ποτέ δεν ησυχάζω! Μια βραδιά με καταιγίδα, γεννήθηκαν στο μυαλό μου οι STORM! Ήθελα να φτιάξω ένα διαφορετικό, μοναδικό, «τρελό» κουαρτέτο εγχόρδων που να παίζει τα πάντα με έναν δικό του διαφορετικό, μοναδικό, «τρελό» τρόπο. Ένα storm τρόπο. Τα υπόλοιπα παιδιά του κουαρτέτου αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την ιδέα, την έκαναν δική τους και ξεκίνησε για μας ένα φανταστικό ταξίδι! Η κλασική μας παιδεία είναι το μέσο για να τα πετύχουμε όλα αυτά! Μας έχει οπλίσει με τεχνική κατάρτιση, γνώση και αγάπη για τη μουσική, εμπειρία πάνω στη σκηνή! 

Σίγουρα στο εξωτερικό το πάντρεμα της rock/heavy μουσικής με την κλασική είναι κάτι που συναντάμε συχνά, στην Ελλάδα ποια ακριβώς είναι η ανταπόκριση;

Σίγουρα το πάντρεμα της rock/heavy μουσικής με την κλασική  είναι συνηθισμένο στο εξωτερικό. Και στην Ελλάδα έχουν γίνει προσπάθειες και η ανταπόκριση του κοινού είναι αρχικά θετική. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά και συναρπάζει το κοινό, δεν είναι το πάντρεμα αυτό καθ’ αυτό. Είναι ο τρόπος που κάποιος καταφέρνει να συνθέσει αυτά τα διαφορετικά είδη και κυρίως η ενέργεια του καλλιτέχνη και η επικοινωνία του με το κοινό κατά τη διάρκεια της συναυλίας!!! Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού σ’αυτό που παρουσιάζουμε είναι το λιγότερο ενθουσιώδης!  

’Η μουσική μας ταυτότητα δεν προσδιορίζεται από το είδος της μουσικής που παίζουμε, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο διασκευάζουμε και ερμηνεύουμε οποιοδήποτε κομμάτι μας αρέσει, από όποιο χώρο κι αν προέρχεται αυτό!!! ‘’

Υπάρχουν διαφορές στις αντιδράσεις ανάμεσα σένα ‘’κλασικό’’ και σένα  ίσως πιο ‘’ροκ’’ ακροατήριο;

Θα περίμενε κανείς, πως υπάρχουν διαφορές! Η εμπειρία μας όμως το διαψεύδει!!! Λόγω της κλασικής φύσης του σχήματος – παίζουμε με φυσικά όργανα – αλλά και των διασκευών γνωστών ροκ, μέταλ, ποπ κομματιών, έχουμε την τύχη να έχουμε στο ακροατήριό μας ταυτόχρονα ανθρώπους που προέρχονται και από τους δύο χώρους! Από κάποιο σημείο και μετά όλοι γίνονται ένα μεταξύ τους και μαζί μας και κάθε συναυλία μας στο τέλος μεταμορφώνεται σε ένα τρελό πάρτυ!

’Queen, Scorpoions, Metallica, Guns & Roses, Iron Maiden είναι κάποιες από τις Rock/ Heavy επιρροές μου,’’

Ποιες θα θεωρούσες ως τις αγαπημένες σου Rock/Heavy επιρροές; Δώσε μας μερικά παραδείγματα συνθέσεων που διασκευάζετε…

Queen, Scorpoions, Metallica, Guns & Roses, Iron Maiden είναι κάποιες από τις Rock/ Heavy επιρροές μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι διασκευές μας περιορίζονται σ’αυτό το είδος μουσικής. Η μουσική μας ταυτότητα δεν προσδιορίζεται από το είδος της μουσικής που παίζουμε, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο διασκευάζουμε και ερμηνεύουμε οποιοδήποτε κομμάτι μας αρέσει, από όποιο χώρο κι αν προέρχεται αυτό!!!

‘’Ο όρος storm είναι για μας πλέον τρόπος ζωής. Είναι καταιγίδα συναισθημάτων, είναι πάθος, δύναμη, ενέργεια, τρέλα, αλλά και αγάπη, ανθρωπιά, ζωή...‘’

Ανέφερε μας μερικές αξέχαστες συναυλίες έως τώρα που σας έχουν μείνει ανεξίτηλες;

Κάθε συναυλία μας μέχρι τώρα είναι ξεχωριστή και μοναδική για μας, γιατί μας κάνει καλύτερους σε όλα τα επίπεδα! Σίγουρα θα θυμόμαστε πάντα την πρώτη μας συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου που ήταν η αρχή του ταξιδιού μας, τη συναυλία μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τις δύο συναυλίες στο Θέατρο Αυλαία και φυσικά αυτήν στο μαγευτικό Θέατρο Απόλλων στη Σύρο τον περασμένο Σεπτέμβρη!!!

Τι πρεσβεύει ο όρος ‘’STORM’’ στην αντίληψη και το παίξιμο σας;

Ο όρος storm είναι για μας πλέον τρόπος ζωής. Είναι καταιγίδα συναισθημάτων, είναι πάθος, δύναμη, ενέργεια, τρέλα, αλλά και αγάπη, ανθρωπιά, ζωή...

’Πάνω απ’ όλα όμως είναι άνθρωποι... οι άνθρωποί μου...η δεύτερή μου οικογένεια... ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!!!’’

Μίλησε μας για τα μέλη του Storm String Quartet

Όποτε μιλάω γι’ αυτά τα παιδιά η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη! Η Μαρία (βιολί), η Μαίρη (βιολοντσέλο) και ο Ρενάτο (βιόλα) είναι τρεις καταξιωμένοι, ταλαντούχοι μουσικοί, ξεχωριστοί, δυναμικοί, γεμάτοι πάθος και ενέργεια...!!! Πάνω απ’ όλα όμως είναι άνθρωποι... οι άνθρωποί μου... η δεύτερή μου οικογένεια... ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!!! Αισθάνομαι πολύ τυχερός και περήφανος γι’ αυτήν την ομάδα!!!

Πως μπορεί να έρθει κάποιος σε επικοινωνία μαζί σας και που μπορεί να ακούσει την μουσική σας;

Ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσα από τη σελίδα μας στο facebook.
https://www.facebook.com/stormstringquartetΆfref=ts

Μπορεί να ακούσει μουσική μας και να δει αποσπάσματα από συναυλίες στο soundcloud
https://soundcloud.com/storm-string-quartet

και στο κανάλι μας στο youtube
https://www.youtube.com/channel/UCMK_AS63M25B4m9Ee-baRzA

‘’Το 2015 προβλέπεται STORMΥ!!!’’

Έχετε κατά νου κάποια ζωντανά βιντεοσκοπημένη  κυκλοφορίαΆ Δισκογραφικές σκέψεις ή κάποιο Concept Album;

Έχουμε στα άμεσα σχέδιά μας πολλά πράγματα! Ηχογραφήσεις, βιντεοκλίπ και πολλά ενδιαφέροντα και δημιουργικά projects! Είμαστε ενθουσιασμένοι!!!

Επόμενες  εμφανίσεις;

Το 2015 προβλέπεται STORMΥ!!! Θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για συναυλίες και εμφανίσεις μας στη σελίδα μας στο facebook! Μείνετε συντονισμένοι!

Εύχομαι δημιουργική συνέχεια και η νέα χρονιά να φέρει μια ‘’Καταιγίδα’’ συναρπαστικών δρώμενων!

Ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ με τη σειρά μου εύχομαι ολόψυχα υγεία, αγάπη, πάθος για τη ζωή, δύναμη και ανθρωπιά σε όλο τον κόσμο!!!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Συνέντευξη String Demons

    Οι String Demons είναι η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, παίζουν βιολί και βιολοντσέλο αντίστοιχα έχοντας καταφέρει να εντάξουν στη μουσική τους πολλά διαφορετικά ακούσματα με υπέροχα αποτελέσματα.

    περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus