page top

Συνέντευξη με τον Όθωνα Μεταξά

Επιμέλεια : Αλέξανδρος Καρατζάς

Δημοσιεύτηκε 13/3/2019 00:24

Επιμέλεια κείμενου και φωτογραφιών : Αλέξανδρος Καρατζάς

Γνωριμία με τον πολυσχιδή γνωστό ηθοποιό Όθωνα Μεταξά από την τηλεόραση, το θέατρο και όχι μόνο!

Το ευρύ κοινό τον πρωτογνώρισε από τις σωστά επιλεγμένες εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές σειρές έως και πολύ προσφάτως, αλλά και σε συμμετοχές του ως συμπρωταγωνιστής σε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, και στους δυο τομείς πάντα επιλεκτικός κι επιτυχημένος, ο λόγος για τον πολύ γνωστό ηθοποιό Όθωνα Μεταξά… Τα τελευταία χρόνια όμως μας ξεδιπλώνει και μια άλλη πτυχή του ταλέντου του, αυτή του τραγουδιστή ας τον γνωρίσουμε λοιπόν σε μια φιλική κουβέντα που είχαμε μαζί του και σας την παραθέτουμε....

Πως προέκυψε και διάλεξες το επάγγελμα-λειτούργημα του ηθοποιού;

Το επάγγελμα του ηθοποιού προέκυψε στις τελευταίες τάξεις του λυκείου. Δεν ήταν ότι από μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός. Κυρίως επηρεασμένος από τον κινηματογράφο, καθώς επαφή μεγάλη με το θέατρο δεν είχα. Είχα δει κάποιες παραστάσεις της Καλογεροπούλου και κάποιες λίγες για ενήλικες. Βέβαια πάντα συμμετείχα στις διάφορες σχολικές εκδηλώσεις, είτε ήταν θεατρικές, είτε μουσικοχορευτικές.

Φαντάσου πόσο μεγάλη έλλειψη επαφής με το θεατρικό γίγνεσθαι είχα, που οκτώ μήνες πριν δώσω εξετάσεις, δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της σχολής του Εθνικού θεάτρου, στο οποίο και τελικά πέρασα. Από ότι φαίνεται ήταν μάλλον για να γίνει.

Παράλληλα με την ηθοποιία τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε και σε ρόλο τραγουδιστή με εμφανίσεις σου σε διάφορες μουσικές σκηνές κατά περιόδους,
μίλησε μας και για αυτή σου την πτυχή η το εγχείρημα...
 

Η μουσική και το τραγούδι είναι μια αγάπη που την κουβαλούσα πάντα μέσα μου, από τις πρώτες στιγμές που πήρα μια κιθάρα και άρχισα να την γρατζουνάω. Δεν είχα σκεφτεί όμως να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά, ίσως κιόλας επειδή είναι μία ιδιότητα που εμπεριέχεται στον ηθοποιό. Μέχρι που πριν από κάποια χρόνια είχα μια επαφή καλλιτεχνική με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Χρήστο Νικολόπουλο. Έτσι μετά αποφάσισα να κάνω τα δικά μου προσωπικά live, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο σοβαρότητας και απόλυτου επαγγελματισμού. Γι’ αυτό το λόγο κάνω και εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές, όπως ο Σταυρός του νότου, το Passport και πάντα με πολλούς και πολύ καλούς μουσικούς, κάτι που ειδικά στις μέρες μας είναι πολυτέλεια.

Τώρα που τα συνδυάζεις και τα δυο κατά κάποιο τρόπο αν σε ρωτούσα ηθοποιός η τραγουδιστής τι θα διάλεγες να μου απαντήσεις;

Ειλικρινά νομίζω ότι δεν μπορώ να διαλέξω. Άλλες ανάγκες μου καλύπτει το θέατρο και άλλες το τραγούδι. Σίγουρα όμως αυτό που προσδιορίζει μια ιδιότητα είναι το έργο. Και στο θέατρο και γενικότερα στο χώρο της υποκριτικής έχω μεγαλύτερο. Οπότε θα δηλώσω ηθοποιός, όπως γράφει και η φορολογική μου δήλωση. Χα χα χα. Αν με ρωτήσεις όμως τι νιώθω εγώ δεν μπορώ να διαλέξω, να ξεχωρίσω. Και τα δύο.

Μίλησε μου και για τις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις που σε έκαναν και πιο γνωστό στο ευρύ κοινό... και μέχρι πρόσφατα ήσουν γκεστ και σε τηλεοπτικό σήριαλ!

Στην τηλεόραση είχα την τύχη να παίξω σε πολύ καλές δουλειές που είχανε και ποιοτική και εμπορική απήχηση. Επίσης είχα την τύχη να παίξω σε μια περίοδο που η τηλεόραση σου προσέφερε και ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο. Τώρα όσο αφορά την αναγνωρισιμότητα που εισέπραξα, είμαι ευγνώμων και όποιος λέει το αντίθετο νομίζω ότι ψεύδεται.

Στην προσωπική σου ζωή πόση προτεραιότητα δίνεις, τι σημαίνει για σένα έρωτας και αν είσαι ερωτευμένος αυτό τον καιρό; Επίσης τι σημαίνει για σένα ο θεσμός, οικογένεια, παιδιά, είναι μέσα στα προσεχή σου σχέδια, η δεν το σκέφτεσαι προς το παρόν η και καθόλου;

Ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη, απλώς το θέμα είναι προς τα που σε κατευθύνει στη δημιουργία ή στην καταστροφή (χα χα χα). Είναι πολύ σημαντικός για μένα ο έρωτας αλλά μπορώ να κάνω και χωρίς αυτόν. Δεν είμαι εξαρτημένος. Τώρα όσον αφορά την οικογένεια και το παιδί, ναι θα ήθελα να κάνω ένα παιδί. Θα ήθελα όμως να προκύψει μέσα από την επιθυμία μου να έχω ένα κομμάτι για πάντα από την σύντροφό μου. Δεν βλέπω δηλαδή το παιδί σαν αυτοσκοπό.

Πες μας για τα μελλοντικά σου σχέδια και τι θα κάνεις το καλοκαίρι όταν τελειώσουν και οι υποχρεώσεις σου στο θέατρο στην παράσταση «Ο Βαπτιστικός της Κυρίας» μίλησε μας και για αυτήν την φετινή σου θεατρική εμφάνιση, πριν μας πεις για τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σχετικά με τα επαγγελματικά μου σχέδια, συνεχίζουμε την παράσταση ο Βαφτιστικός της κυρίας στο θέατρο Αθηναΐδα μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Η συγκεκριμένη παράσταση και η συνύπαρξη με το Χάρη τον Ρώμα, ήταν μια ευτυχής συγκυρία γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω κωμικές πτυχές της υποκριτικής μου και να δουλευτώ και εγώ ο ίδιος πάνω σε ένα αμιγώς κωμικό είδος όπως είναι η φάρσα.

Τις Πέμπτες 4 και 11 Απριλίου θα εμφανιστώ στο Σταυρό του νότου. Είναι το ραντεβού μου με την άλλη μου μεγάλη αγάπη, το τραγούδι.
Το καλοκαίρι θα συμμετάσχω σε μία κινηματογραφική ταινία, η οποία θα έχει γυρίσματα εδώ και στην Ιρλανδία.

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus