page top

Συνέντευξη με τους Band Trip Trio

Επιμέλεια : Αλέξανδρος Γερασίμου

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Οι Band Trip Trio συναντήθηκαν όταν μπλεγμένοι με νότες και αναλύσεις κομματιών ψάχνοντας για αρμονία, αποφάσισαν να δώσουν ζωή στις παρτιτούρες τους και να παίξουν jazz. H Μαρία Παπαναστασίου στη φωνή, η Ελισάβετ Μήτσου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Χάρης Πανταζής στο κοντραμπάσο ενώνονται για να αποδώσουν κομμάτια των Miles Davis, Duke Ellington, Charlie Parker, Bill Evans, Horace Silver και άλλα…


Πότε σχηματίστηκε το σχήμα των Band Trip Trio  και τι στάθηκε ως αφορμή ώστε να προχωρήσουν από κοινού τα μέλη του;

Το σχήμα Band Trip Trio σχηματίστηκε μέσα σε ένα ωδείο καθώς και τα τρία μέλη παρακολουθούσαμε μαθήματα jazz αρμονίας, έχοντας λοιπόν την ανάγκη να παίζουμε μουσική αρχίσαμε να μελετάμε jazz standards και αυτοσχεδιασμούς. Έτσι οδηγηθήκαμε να θέλουμε να μοιραστούμε την προσωπική μας ματιά στην jazz.

Αλήθεια πως προέκυψε το όνομα του γκρουπ;

Το όνομα του σχήματος προέκυψε από ένα λογοπαίγνιο πάνω σε μια συζήτηση αλλά πραγματικά θέλουμε να υπάρχει η έννοια του ταξιδιού στο παίξιμό μας και να είμαστε ενωμένοι σαν μια αληθινή μπάντα.

Ποιες οι επιρροές της μπάντας και ποιά τα μουσικά ρεύματα που έχουν καθορίσει τον ήχο της;

Όλοι μας έχουμε ακούσει ή ακούμε διάφορα είδη μουσικής και έχουμε διαφορετικές επιρροές αλλά οι Band Trip Trio προσανατολίζονται αποκλειστικά στην jazz.

Ποια η σχέση της μπάντας με τον κόσμο του διαδικτύου και δη αυτόν των social networking;

Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πλαίσια, για ενημέρωση και επικοινωνία.

Ποιές είναι οι κυκλοφορίες που ακούσατε τελευταία και σας άρεσαν;

Ο καθένας ακούει τα δικά του αγαπημένα (κομμάτια, συνθέτες, ερμηνεύτριες) τώρα τελευταία συμπέσαμε στον Charlie Parker.

Πως βλέπετε την εξέλιξη της jazz στη χώρα μας; Και κατά δεύτερον υφίσταται ο όρος “ελληνική jazz” και πολύ περισσότερο σαν πεδίο δράσης και έκφρασης;

Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένα κύμα από ανθρώπους που ασχολούνται ή που θέλουν να ασχοληθούν με την jazz και αυτό όλο και μεγαλώνει καθώς νέα σχήματα εμφανίζονται. To μουσικό είδος jazz είναι ένα, άσχετα από την εθνικότητα, σίγουρα είμαστε πιο μακριά από άλλους λαούς που το έχουν στο αίμα τους,όμως αν κάποιος ακούει και παίζει jazz θα μπορέσει να δράσει και να εκφραστεί μέσα από αυτή.

Πιστεύετε  ότι σε αυτή τη χώρα όπως τη ζούμε τώρα, καθημερινά συμβαίνουν πράγματα στη τέχνη αλλά και γενικότερα στη κοινωνία παρά τη κρίση που επικρατεί;

Φυσικά και συμβαίνουν, ίσως παλιά να νιώθαμε ότι όλα ήταν εντονότερα γιατί ίσως να είχαμε την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουμε, σίγουρα η κρίση έχει παίξει τον ρόλο της και έχει επηρεάσει και την τέχνη και την κοινωνία, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε και να "μείνουμε σπίτι", θα το παλέψουμε μέχρι τέλους με τους τρόπους που έχει ο καθένας μας.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα εμφανιστείτε στον καινούργιο πολυχώρο τέχνης «ΠαSάγιο 8». Μιλήστε μας για αυτή τη βραδιά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα εμφανιστούμε στον πολυχώρο τέχνης Πασάγιο 8 την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 γιατί θα μοιραστούμε με όλους μουσικές και τραγούδια που μιλούν για πάθη, αγάπη, έρωτα βασικά συστατικά της ύπαρξης μας. Σας περιμένουμε

Τα επόμενα μουσικά σχέδια των Band Trip Trio; Να περιμένουμε συνέχεια στις ζωντανές εμφανίσεις;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα εμφανιστούμε στον πολυχώρο τέχνης Πασάγιο 8 την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 γιατί θα μοιραστούμε με όλους μουσικές και τραγούδια που μιλούν για πάθη, αγάπη, έρωτα βασικά συστατικά της ύπαρξης μας. Σας περιμένουμε!

Κάτι για το τέλος… Μέσα σε αυτό το χάος κάνετε όνειρα;

Πιστεύουμε πως το χάος θα μας καταπιεί, αν σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα.

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus